Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Συγχωνεύσεις ναι –απολύσεις όχι! Οι διαβεβαιώσεις Άδωνι και οι αγωνίες των εργαζομένων

Λουκέτα δεν απέκλεισε. Απέκλεισε όμως απολύσεις εργαζομένων στο ΕΣΥ ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ωστόσο οι αγωνίες των εργαζομένων παραμένουν
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Οι συγχωνεύσεις και τα λουκέτα στα νοσοκομεία είναι βέβαια. Αυτό που δε φαίνεται να είναι βέβαιο κατά τον υπουργό Υγείας είναι οι υποχρεωτικές απομακρύνσεις εργαζομένων καθώς διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει κινητικότητα και όχι απολύσεις. 
Ωστόσο οι εργαζόμενοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς γνωρίζουν ότι η κινητικότητα που περιγράφει η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά μια σιωπηρή απόλυση. Άλλωστε όσοι μπούνε σε καθεστώς κινητικότητας θα χάσουν για έναν χρόνο το 25% του μισθού τους ενώ εάν στο διάστημα αυτό δε βρεθεί θέση στο δημόσιο θα χάσουν την εργασία τους. 
 
Τα Σωματεία των Εργαζομένων βρίσκονται ήδη επί ποδός για να αντιμετωπίσουν το κύμα των απομακρύνσεων καθώς δηλώνουν ότι δε θα αποδεχθούν άλλο ένα τέτοιο χτύπημα. 
Ειδικά οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που η κυβέρνηση προτίθεται να κλείσει άμεσα, είναι σε αναστάτωση και περιμένουν να δούνε την πρώτη κίνηση πριν ξεκινήσουν κινητοποιήσεις με τη συμβολή συναδέλφων τους από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: