Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Τσουνάμι αλλαγών στις εφημερίες των Δημόσιων Νοσοκομείων Ποια μπαίνουν σε πλήρη εφημερία

Τα πάνω κάτω στο τρόπο των εφημεριών των δημόσιων νοσοκομείων φέρνει το σχέδιο για την αλλαγή  χρήσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Ο νέος υγειονομικός χάρτης αναμένεται να προκαλέσει καραμπόλες στις εφημερίες των νοσοκομείων καθώς θα πρέπει να ενισχυθούν ακόμη περαιτέρω τα λεγόμενα νοσοκομεία "κορμού". 
Όπως  ανακοίνωσε  αποκλειστικά στο iatropedia ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥΥ κ.Π.Ευσταθίου σε πλήρη εφημερία θα μπουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα "Παμακάριστος" και το Ογκολογικό Νοσοκομείο " Άγιοι Ανάργυροι".
Έτσι αναμένεται το επόμενο διάστημα  να κληθούν να στελεχώσουν τα τμήματα των επειγόντων περιστατικών χειρουργοί, καρδιολόγοι και παθολόγοι .
Ένα σενάριο που σχεδιάζεται είναι να υπάρξει ενοποίηση των βασικών τμημάτων των νοσοκομείων και να δημιουργηθούν ενιαίοι τομείς που θα αναλάβουν να υποδέχονται και να αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά.  Με τον τρόπο αυτό τα περιστατικά που θα φθάνουν στο ΕΣΥ θα αντιμετωπίζονται με ορθό τρόπο και θα καθοδηγούνται στη συνέχεια στις ανάλογες κλινικές.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να μειωθούν οι άσκοπες εισαγωγές ασθενών, συνεπώς να μειωθούν και τα έξοδα των νοσοκομείων.
 iatropedia .gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: