Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ - Αέρας κοπανιστός αποδείχθηκαν οι «δεσμεύσεις» του Άδωνι. ΠΡΟΟΔΟΣ

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ - Αέρας κοπανιστός αποδείχθηκαν οι «δεσμεύσεις» του Άδωνι
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 15:29
Οριακά, συνεχίζει να λειτουργεί η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρόδου παρά τη δέσμευση που ανέλαβε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Παρά το γεγονός ότι, πριν από ένα μήνα όταν επισκέφτηκε τη Ρόδο δεσμεύτηκε για την αποστολή τεσσάρων νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου μέχρι και τις 15 Αυγούστου έτους 2013, για την κάλυψη των αναγκών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και κυρίως για να καταστεί εφικτή η λειτουργία και του έβδομου κρεβατιού της, η δέσμευσή του ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί.
Η ΜΕΘ μία από τις πιο κρίσιμες κλινικές του Νοσοκομείου της Ρόδου συνεχίζει να λειτουργεί με έξι κρεβάτια και αυτό χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εναπομείναντες νοσηλευτές της.
Να σημειωθεί ότι πριν από ενάμιση μήνα η διοίκηση του Νοσοκομείου της Ρόδου με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών λόγω της έλλειψης επαρκούς νοσηλευτικού προσωπικού αναγκάστηκε να προχωρήσει στο κλείσιμο του ενός από τα εφτά κρεβάτια που διαθέτει. Η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος για τη διοίκηση του Νοσοκομείου μετά και την αποχώρηση τεσσάρων νοσηλευτών από την μονάδα.
Αυξήθηκε η ζήτηση κρεβατιών
Αν και η «ζήτηση» της ΜΕΘ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας των πολλών τροχαίων ατυχημάτων που σημειώνονται, αυξάνεται κατακόρυφα, εντούτοις η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά αφού οι νοσηλευτές που υπηρετούν στη μονάδα αυτή δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις βάρδιες και για τα εφτά κρεβάτια. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Ρόδου Βασίλης Κινούς την περίοδο που διανύουμε εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώνονται στο νησί, τουλάχιστον ένας ασθενής σε καθημερινή βάση μεταφέρεται και νοσηλεύεται σε κρεβάτι της ΜΕΘ.
Σύμφωνα με τον κ. Κινούς η ΜΕΘ μαζί με την προϊσταμένη έμεινε με 13 νοσηλευτές που πρέπει να καλύπτουν όλες τις βάρδιες για τα έξι κρεβάτια που λειτουργούν και τα οποία σε καθημερινή βάση περιθάλπουν ασθενείς. Παράλληλα επεσήμανε ότι οι απογευματινές και βραδινές καλύπτονται από δύο νοσηλεύτριες, η καθεμία εκ των οποίων αναλαμβάνει την περίθαλψη τριών ασθενών με «βαριά» περιστατικά.
Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις το Νοσοκομείο της Ρόδου εξακολουθεί να λειτουργεί με ελλιπές νοσηλευτικό προσωπικό και μάλιστα σε μια περίοδο που η κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα λόγω της παρουσίας χιλιάδων τουριστών στο νησί.
Πάντως, φέτος το Νοσοκομείο της Ρόδου είναι η πρώτη φορά που τα τελευταία χρόνια κατά τη θερινή περίοδο λειτουργεί τόσο αποδυναμωμένο από νοσηλευτικό προσωπικό. Τα προηγούμενα χρόνια για να ενισχυθεί η λειτουργία του προσλαμβανόταν εποχικό νοσηλευτικό προσωπικό, τουλάχιστον 30-40 νοσηλευτές, κάτι που δεν κατέστη εφικτό και φέτος.
Όμως κενό γράμμα φαίνεται ότι παραμένει και η κάλυψη των 16 θέσεων επικουρικών γιατρών αφού δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις δύο γιατροί έδειξαν ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων που προκηρύχθηκαν με αποτέλεσμα η πλήρωση των κενών θέσεων στα μικρά νησιά να γίνεται εκ των έσω.
Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί που υπηρετούν στο Νοσοκομείο της Ρόδου θα συνεχίσουν να καλύπτουν τα κενά σε Τήλο, Καστελλόριζο και ίσως στην Κάρπαθο.

1 σχόλιο:

VIDEO-BLOGGER είπε...

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΣΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΑΠΟ ΤΗΝ 10/7/13 ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ 24 ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ .ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.