Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Πάνω από 5.000 αιτήσεις για 850 θέσεις σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη φροντίδα προσφύγων

Μεγάλη ήταν η ζήτηση για 850 θέσεις εργασίας, τις οποίες προκήρυξε το υπουργείο Υγείας για υγειονομική φροντίδα προσφύγων στους χώρους φιλοξενίας και την ενίσχυση των όμορων δημόσιων δομών Υγείας με ανθρώπινο δυναμικό.
Πρόκειται για προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, στις οποίες περιλαμβάνονται γιατροί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, διοικητικοί υπάλληλοι, βοηθητικό υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, μαίες και τεχνολόγοι ακτινολόγοι.
Για τις θέσεις, οι οποίες προκηρύχθηκαν μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), υποβλήθηκαν περισσότερες από 5.000 αιτήσεις.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης με κριτήρια ΑΣΕΠ, θα έχουν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες, θα ακολουθήσουν οι ενστάσεις και θα εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα.
Στο μεταξύ, εξασφαλίστηκε η δίμηνη παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων έργου του προσωπικού, το οποίο είχε προσληφθεί με μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) για την ενίσχυση των δομών Υγείας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Αγροτικοί

Σε μία προσπάθεια να καλύψει τα κενά στις απομακρυσμένες δημόσιες δομές Υγείας, το υπουργείο επαναπροκήρυξε με οικονομικό κίνητρο θέσεις αγροτικών γιατρών.
Όπως έγινε γνωστό, ξεκινούν άμεσα οι προσλήψεις 190 αγροτικών γιατρών μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων από την πρόσφατη πρόκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των κενών θέσεων σε περιφερειακά ιατρεία της χώρας.
Από αυτούς, οι 55 θα καλύψουν ιατρεία άγονων περιοχών τα οποία ήταν κενά επί σειρά ετών (Κάρπαθος, Τήλος, Ψαρά).

Κίνητρο

Εκτιμάται ότι η ανταπόκριση των γιατρών οφείλεται στο ειδικό οικονομικό κίνητρο στελέχωσης που έδωσε το υπουργείο Υγείας (400 ευρώ).
Το εν λόγω επίδομα χορηγείται με αναδρομική ισχύ από τις 21 Φεβρουαρίου 2016, οπότε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα).
Με αυτό τον τρόπο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιχειρεί να ενισχύει τη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας στις άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.
Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: