Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Αναρτήθηκε στον ΟΑΕΔ η προκήρυξη για τις 4.000 θέσεις προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την κάλυψη μίας από τις 4.000 θέσεις προσωπικού στην Υγεία μέσω ΟΑΕΔ, έχουν οι ενδιαφερόμενοι.
Η δημόσια πρόσκληση για κάλυψη των θέσεων αναρτήθηκε τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (εδώ).
Η κατάθεση των δικαιολογητικών ξεκίνησε από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου.
Οι θέσεις είχαν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το κόστος των οποίων επρόκειτο να καλυφθεί από τα έσοδα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.
Έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις άδειες, η οποία καθιστούσε αδύνατη τη χρηματοδότηση του προγράμματος από τα έσοδα του σχετικού διαγωνισμού, εξασφαλίστηκε το ποσό των 65 εκατομμυρίων ευρώ από ανακατανομή κρατικών κονδυλίων.
Ο σχεδιασμός του προγράμματος ξεκίνησε τέλος Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία των υπουργείων Εργασίας και Υγείας και τον ΟΑΕΔ.
Από το υπουργείο Υγείας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) καταρτίστηκε η κατανομή για την κάλυψη των θέσεων, με γνώμονα τις αντικειμενικές ανάγκες.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αριστοτέλους, συντάχθηκε και υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση, η οποία στη συνέχεια τροποποιήθηκε εντός οκτώ ωρών και υπό ασφυκτική πίεση, προκειμένου η προκήρυξη των θέσεων να πραγματοποιηθεί την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Αποδοχές

Όπως είχε αναφερθεί σε σχετική ανάρτηση του Iatronet (εδώ), η πρόσκληση αφορά στην πρόσληψη προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας και στην κάλυψη 4.000 θέσεων, για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών με πλήρεις αποδοχές και κάλυψη όλων των επιδομάτων για το προσωπικό που τα δικαιούται.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, το πρόγραμμα αυτό έρχεται να αποδείξει την προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να διαρρήξει το ασφυκτικό πλαίσιο των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Για πρώτη φορά – σημειώνει – αλλάζει ο χαρακτήρας αυτών των προγραμμάτων και οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με πλήρεις αποδοχές για περισσότερο χρονικό διάστημα.
Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: