Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Αύριο εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ καθώς και 43 Ενώσεων Γιατρών για την αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου. Υπέρ της ΟΕΝΓΕ πραγματοποιεί πρόσθετη παρέμβαση ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Η προσφυγή στο ΣτΕ έγινε πριν δύο χρόνια, όμως η εκδίκαση αναβλήθηκε πολλές φορές εξαιτίας της πολύμηνης απεργίας των δικηγόρων.
Οι προσφυγή στρέφεται εναντίον των διατάξεων του Ν. 4093/2012 και των συναφών διατάξεων του Υπουργού Οικονομικών, οι οποίες οδήγησαν τις αποδοχές των Ιατρών του ΕΣΥ σε μειώσεις οι οποίες υπερβαίνουν το 40%. 
Είναι σημαντικό πως ήδη υπάρχει θετική νομολογία της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επί ανάλογων υποθέσεων που αφορούν σε περικοπές άλλων ειδικών μισθολογίων.

Ωστόσο αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της σημερινής ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ.
Ενώ προκηρύσσει κινητοποιήσεις για ζητήματα ελάσσονος σημασίας, κατά τη μέρα εκδίκασης στο ΣτΕ δεν διοργάνωσε καμιά απολύτως κινητοποίηση, αποφεύγοντας εσκεμμένα να προβάλλει και να στηρίξει μια τόσο σοβαρή μισθολογική διεκδίκηση. Ενδεικτικό του αρνητισμού είναι το γεγονός πως το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ δεν εξέδωσε ούτε καν συμβολικά ένα Δελτίο Τύπου!
Είναι πλέον φανερό πως ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ αξιοποιούν την ΟΕΝΓΕ ως διεκπεραιωτή των (μικρο)κομματικών τους συμφερόντων, αδιαφορώντας για σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όπως αυτά του μισθολογίου, των προσλήψεων και της νέας κλαδικής συμφωνίας.
Πραγματικά θλιβερό φαινόμενο..

Βαρνάβας Δημήτρης
Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ
Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου


Δεν υπάρχουν σχόλια: