Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Μπλοκάρει τις πληρωμές των εφημεριών στα νοσοκομεία το Ελεγκτικό Συνέδριο! Άγνωστο πότε θα πληρωθούν οι γιατροί



Άρνηση του Εκλεκτικού Συνεδρίου να πληρωθούν οι εφημερίες στα νοσοκομεία εξαιτίας του νέου ωραρίου.

Απλήρωτες παραμένουν οι εφημερίες των γιατρών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από την 1η Δεκεμβρίου, και είναι άγνωστο πότε θα πληρωθούν καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριοαρνείται να τις εγκρίνει λόγω του νέου νόμου που ψηφίστηκε για τις αλλαγές στο ωράριοτων γιατρών αλλά δεν εφαρμόζεται ακόμη.
Ο νόμος για το νέο ωράριο των γιατρών στα νοσοκομεία τελικά αντί να φέρει 48ωρο, έφερε τα πάνω κάτω.
Και αυτό διότι επειδή ακριβώς σήμερα δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό η ηγεσία του υπουργείου υγείας είχε δώσει εντολή να συνεχίζονται οι εφημερίες με βάση το προηγούμενο σύστημα.

Αυτό όμως είναι που δημιουργεί το πρόβλημα καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο θεωρώντας ότι δεν εφαρμόζεται ο νέος νόμος αρνείται να εγκρίνει τις εφημερίες από την 1η Δεκεμβρίου. Διαβάστε ΕΔΩ τις αλλαγές του νέου νόμου που δεν έχουν εφαρμοσθεί: «Πόσες ώρες θα εργάζονται οι ειδικευόμενοι με το νέο ωράριο στο ΕΣΥ! Αναλυτικά παραδείγματα»
Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου δηλώνει στο HealthReport.gr: “Η ΟΕΝΓΕ είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή ότι ο νόμος που υποτίθεται θα έφερνε νέο ωράριο στα νοσοκομεία με 48ώρες ανώτατο όριο, όχι μόνο δεν μειώνει τις ώρες αλλά αντίθετα τις αυξάνει.
Η κυβέρνηση μάλιστα είχε διαβεβαιώσει ότι μέχρι να υπάρξουν οι προϋποθέσεις δεν θα εφαρμοσθεί και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έδωσε εντολή στα νοσοκομεία να βγαίνει το πρόγραμμα των εφημεριών με τον παλιό τρόπο.

Εμείς από την πρώτη στιγμή αμφισβητήσαμε τον τρόπο αυτό, προβλέποντας ότι θα υπάρξουν προβλήματα γι αυτό και η ΟΕΝΓΕ είχε ζητήσει την απόσυρση του νόμου. Είχαμε πεί μάλιστα ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν θα εγκρίνει τις εφημερίες, κάτι που επιβεβαιώνεται πλήρως σήμερα».
Μετά τις εξελίξεις είναι άγνωστο πότε και με ποιο τρόπο θα δουν το χρώμα του χρήματος οι νοσοκομειακοί γιατροί για εφημερίες που έχουν κάνει από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα.
Γι αυτό και η ΟΕΝΓΕ καλεί σε εγρήγορση τους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι μπορεί όπως σημειώνει στο HealthReport.gr ο κ.Π.Παπανικολάου να ξεκινήσουν και επισχέσεις εργασίας.

«Η ΟΕΝΓΕ ζητά να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να αρχίσει διάλογος με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για μια νέα κλαδική σύμβαση ώστε να εφαρμοσθεί πραγματικό 48ωρο στα νοσοκομεία, κάτι που άλλωστε η Ομοσπονδία μας ζητά εδώ και 10 χρόνια ακόμη όταν μέλος της ήταν ο σημερινός υπουργός Υγείας» καταλήγει μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: