Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Εμπλοκή με την καταβολή εφημεριών

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους νοσοκομειακούς γιατρούς πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για πιθανή εμπλοκή με την έγκριση των δεδουλευμένων εφημεριών Δεκεμβρίου.
Όπως υποστηρίζει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν εκφράσει την άποψη ότι τα προγράμματα εφημεριών δεν είναι σύμφωνα με το νέο νόμο για το ιατρικό ωράριο. Κατά συνέπεια, αρνούνται να υπογράψουν τα σχετικά εντάλματα πληρωμής.
Σύμφωνα με καταγγελίες, εμπλοκή έχει παρουσιαστεί στη Ρόδο και στη Νίκαια. Παρά την άρνηση των παρέδρων να δώσουν την έγκρισή τους, πάντως, τα εντάλματα πληρωμής δεν έχουν επιστραφεί στα νοσοκομεία.
Εξάλλου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δηλώσει πως ο νόμος θα μείνει ανεφάρμοστος «μέχρι να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις». Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας Γ. Γιαννόπουλος έχει δώσει εντολή στους διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ να συνεχιστεί η κατάρτιση των προγραμμάτων εφημεριών με τον παλιό τρόπο μέχρι νεωτέρας (μέχρι την έκδοση της εφαρμοστικής υπουργικής απόφασης).
“Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της να μην τολμήσουν να εκμεταλλευτούν το αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν, π.χ. με πίεση για «διπλά» πλαστά προγράμματα εφημεριών ή άλλα τέτοια φτηνά κόλπα σε βάρος των γιατρών” αναφέρει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.
Καλεί, παράλληλα, τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε συνελεύσεις με προοπτική έναρξης κινητοποιήσεων για:
  • να καταργηθούν οι νέες νομοθετικές διατάξεις για το ιατρικό ωράριο,
  • να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα,
  • να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για νέα κλαδική σύμβαση στη βάση της ήδη διατυπωμένης θέσης της ΟΕΝΓΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: