Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 30 Απριλίου 2018
Α.Π:8775

ΠΡΟΣ:
• ΜΕΛΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΕΝΓΕ
• ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
• ΜΜΕ


Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά
Τιμάμε τους νεκρούς στο Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες το Μάη του ’36, τους διακόσιους εκτελεσμένους της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, τους  χιλιάδες ήρωες του παγκόσμιου εργατικού κινήματος και των κινημάτων της κοινωνικής απελευθέρωσης.                                                                                                              
Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν, έδωσαν και τη ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή. Αντλούμε δύναμη και εμπνεόμαστε από το παράδειγμα τους για να δυναμώσουν οι αγώνες μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για την απαλλαγή από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, για ένα κόσμο χωρίς φτώχια, πόλεμο και προσφυγιά.
Αγωνιζόμαστε για την επαγγελματική και επιστημονική μας αξιοπρέπεια. Για να είναι η Υγεία του λαού κατοχυρωμένο δικαίωμα. Για το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει.
Για να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, με ανθρώπινα ωράρια και αξιοπρεπείς μισθούς, με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και επιστημονικά δικαιώματα. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με το ωράριο λάστιχο,την αθλιότητα των 10 και 15 εφημεριών το μήνα, τους πετσοκομμένους μισθούς, τις εξευτελιστικές αμοιβές των εφημεριών με και 5 ευρώ την ώρα, την περιπλάνηση από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και από τη μία πόλη στην άλλη για να μπαλώνουμε τρύπες, τη ζούγκλα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Γιατί δε δεχόμαστε να απολύονται οι συνάδελφοι μας επικουρικοί, να μεταναστεύουν χιλιάδες νέοι γιατροί  στο εξωτερικό επειδή οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Γιατί δε δεχόμαστε τη στιγμή που δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για τους Νατοϊκούς πολεμικούς εξοπλισμούς, τη στιγμή που δίνουν ζεστό κρατικό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσω των επιδοτήσεων, των φοροαπαλλαγών και κάθε είδους διευκολύνσεων, να μειώνουν και άλλο σε σχέση με πέρσι τον πετσοκομμένο κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία κατά 638 εκ ευρώ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ μοιράζει απλόχερα φρούδες ελπίδες για μια «δίκαιη ανάπτυξη» και για έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο τη στιγμή που ετοιμάζεται να ψηφίσει 88 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης. Καμία αυταπάτη. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται θα στηριχθεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας
Μόνο ο οργανωμένος, συλλογικός αγώνας με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Φέτος η Πρωτομαγιά μας βρίσκει μπροστά σε επικίνδυνες εξελίξεις. Πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας.
Με διάφορα κατασκευασμένα προσχήματα ματώνουν του λαούς για να κρύψουν το ανελέητο κυνηγητό για το μοίρασμα των αγορών και των σφαιρών επιρροής, τους σφοδρούς ανταγωνισμούς που μαίνονται μεταξύ των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπλέκει τη χώρα μας στους επικίνδυνους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Σε δύο μόλις χρόνια γέμισε η Ελλάδα με αμερικάνικες Νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, τον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, τη Λάρισα, τη Σύρο. Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο.
Δε θα μείνουμε παθητικοί θεατές στη σφαγή των δικαιωμάτων μας. Δεν θα μείνουμε παθητικοί θεατές στη αιματοκύλισμα των λαών, στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό.   
Τιμάμε την 1η του Μάη δυναμώνοντας την πάλη μας. Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με σκληρούς αγώνες. Σηκώνουμε τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εκμετάλλευση, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες.
Σήμερα, με την αλματώδη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε όλοι σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα σύγχρονο απολύτως δωρεάν σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Παλεύουμε για:                                                                                                                                  
➢ Υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας.5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος που διευθετεί το χρόνο εργασίας. Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μας απωλειών, πρόσφατων και παλιότερων.
➢ Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Καμία απόλυση επικουρικού. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
➢ Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.
➢ Καμία δαπάνη για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
➢ Απαιτούμε την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Καμία διευκόλυνση σε έδαφος, γη και αέρα. Να γυρίσουν τώρα πίσω τα ελληνικά πλοία, τα αεροπλάνα και οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Εμείς μερτικό δε ζητήσαμε. Τίποτα.
θυμηθείτε το: αν η ελευθερία
δε βαδίσει στα χνάρια του αίματός μας,
εδώ θα μας σκοτώνουν κάθε μέρα. Γεια σας.
Γιάννης Ρίτσος : «ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: