Δύσκολο έως και ακατόρθωτο φαίνεται πως είναι να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο Ρόδου.
Οι γιατροί σε νευραλγικά τμήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος, έχουν φθάσει πλέον στα όρια τους αφού το μόνο που λαμβάνουν είναι υποσχέσεις που μένουν στα λόγια και τίποτε περισσότερο.
Το πρόβλημα περιέγραψε μιλώντας στον Sky ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς.
«Πρέπει να δοθεί λύση για την πρόσληψη γιατρών για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και το Αναισθησιολογικό. Αποσπάστηκε μια αναισθησιολόγος από το Αττικόν έκανε πέντε εφημερίες και …έφυγε. Η κατάσταση είναι η ίδια και έχουμε φθάσει στα όρια μας. Είναι αδύνατο να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα με τέσσερις γιατρούς στη ΜΕΘ και άλλους τόσους στο αναισθησιολογικό», δήλωσε ο κ. Κινούς .
Ο κ. Κινούς τόνισε πως οι γιατροί ήρθαν σε επικοινωνία με όλες τις υγιειονομικές μονάδες της χώρας σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
«Ζητήσαμε γιατρούς για την κάλυψη των αναγκών μας. Βάλαμε ανακοινώσεις σε όλα τα μεγάλα ιατρικά sites. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον γιατί η Ρόδος είναι απομακρυσμένοι και οι γιατροί θεωρούν ότι είναι και ακριβή. Επίσης είναι υψηλό το κόστος διαβίωσης και των μετακινήσεων. Επιλέγουν για το λόγο αυτό θέσεις που είναι σε μεγάλες πόλεις της χώρας», τόνισε.
Μοναδική λύση όπως λέει ο κ. Κινούς είναι η απόσπαση ενός γιατροί που είναι εντατικολόγος και υπηρετεί τώρα σε Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου.
«Και ο ίδιος ο γιατρός θέλει να υπηρετήσει στη ΜΕΘ. Ετσι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε», είπε.
Όπως εξήγησε ο κ. Κινούς τα έξι κρεβάτια της ΜΕΘ είναι πάντα γεμάτα . Τα περιστατικά όμως που χρειάζεται να διασωληνωθούν είναι πολύ περισσότερα.
«Έχουμε και άλλα διασωληνωμένα περιστατικά σε διάφορες κλινικές. Οι γιατροί έχουν την φροντίδα και αυτών όπως και τη μεταφορά τους σε άλλα νοσοκομεία της χώρας», τόνισε ο κ. Κινούς.
Οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν επιπλέον εφημερίες τόσο στη ΜΕΘ όσο και στο αναισθησιολογικό για να μην καταρρεύσουν τα τμήματα.
« Δεν μας έχουν πληρώσει όμως τις επιπλέον εφημερίες που έχουν γίνει από τις αρχές του έτους. Αν δεν δοθεί λύση τον επόμενο μήνα τις χάνουμε οριστικά. Κάνουμε έκκληση στους βουλευτές να μεριμνήσουν γιατί το νοσοκομείο έχει στείλει έγγραφο για τις εφημερίες των γιατρών σε ΜΕΘ Αναισθησιολογικό Παιδιατρική Κλινική», τόνισε ο κ. Κινούς.
Σε ερώτηση αν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την τοποθέτηση δέκα γιατρών στο νοσοκομείο της Ρόδου ο κ. Κινούς δήλωσε πως δεν έγινε τίποτε.