Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο για τη κοινωνία, που θέτει σε αμφισβήτηση την αγοραστική δύναμη των μισθωτών και τα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα στη χώρα μας. Υπάρχουν όμως τομείς κρίσιμης σημασίας για την κοινωνική συνοχή, που οφείλουμε όχι μόνο να προστατέψουμε αλλά και να αναβαθμίσουμε. Τέτοιος είναι ο τομέας της δημόσιας περίθαλψης που έχει ανάγκη από αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας. Αυτό που βλέπουμε όμως στη πράξη είναι περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων, στις αποδοχές των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων, στα κονδύλια των εφημεριών και των υπερωριών. Με τη μεγάλη μείωση των πιστώσεων για τις εφημερίες του 2010 πλήττεται ο «σκληρός πυρήνας» του ΕΣΥ που είναι η επείγουσα περίθαλψη. Γιατί τίθεται υπό αίρεση η ασφαλής στελέχωση και λειτουργία των νοσοκομείων και κέντρων υγείας την ώρα του επείγοντος περιστατικού, την ώρα δηλαδή που δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή για τον πολίτη πέρα από το δημόσιο σύστημα υγείας.


Ζητάμε λοιπόν να δοθεί επαρκής χρηματοδότηση για πραγματοποίηση των ασφαλών προγραμμάτων εφημεριών και να εξοφληθούν άμεσα όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες Δεκεμβρίου’09, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου’10.


Η έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Ιατρών Ρόδου και Κέντρων Υγείας που πραγματοποιήθηκε στις 19/03/2010 με μεγάλη συμμετοχή των μελών της, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη επίσχεσης εργασίας από 22/03/2010 μέχρις ότου πληρωθούν στο ακέραιο οι δεδουλευμένες εφημερίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: