Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Σταθερή επιλογή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η στήριξη των πρωταγωνιστών των δημοσίων νοσοκομείων, των γιατρών, των νοσηλευτών, όλων των εργαζομένων σε αυτά.



Σε αυτό το πλαίσιο, στη συνάντηση που είχαμε και με την ΟΕΝΓΕ επαναλάβαμε τη δέσμευσή μας προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εφημεριών για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, σαφές δείγμα γραφής που αποδεικνύει αυτή τη δέσμευσή μας. Όπως αποδείχθηκε και τις προηγούμενες μέρες με την πληρωμή των εφημεριών που υπήρχαν από τον περασμένο Δεκέμβριο και των υπόλοιπων εφημεριών της προηγούμενης χρονιάς.


Είμαστε σαφείς. Εμείς στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στηρίζουμε ένα σύστημα εφημεριών το οποίο να ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων, στις ανάγκες των πολιτών, να είναι ταυτόχρονα ασφαλές και εξορθολογισμένο, με απόλυτο, βέβαια, σεβασμό στα δεδουλευμένα των γιατρών, όπως αποδεικνύει και η απόφαση, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όταν λέτε "κανονική πληρωμή" τι εννοείτε ακριβώς, πότε θα γίνει δηλαδή;


Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Όπως με έχουν ενημερώσει, ήδη ο συνάδελφος ο Υπουργός Οικονομικών έχει εγκρίνει την πληρωμή και για τις εφημερίες του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Βρισκόμαστε εντός του κανονικού χρόνου, όπως ξέρετε, για την πληρωμή και σύμφωνα με τις κανονικές διαδικασίες, τις οποίες δε εμείς θα κοιτάξουμε να επιταχυνθούν και πιστεύω ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα θα έχουν φτάσει πλέον για πληρωμή στα νοσοκομεία.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: