Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Επιστολή της ΟΕΝΓΕ προς την Ενιαία Αρχή Πληρωμών


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece 
                                                                    Αθήνα, 2 Μαϊου 2012 
Προς
την Ενιαία Αρχή Πληρωμών
κ. Παύλου Κ.
κ. Παύλου


Γνωρίζετε ασφαλώς την τεράστια αναστάτωση που έχει προκληθεί στους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας εξαιτίας των αλλαγών που έχουν επιβληθεί με ρυθμίσεις που άλλαξαν άρδην το σύστημα καταβολής των εφημεριών, οι οποίες πλέον καταβάλλονται με χρηματικά εντάλματα μετά από έλεγχο των επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των κατά τόπους ΥΔΕ. Τον προηγούμενο μήνα η ΕΑΠ έμεινε ανοιχτή για μία επιπλέον μέρα, προκειμένου να κατατεθούν οι εφημερίες Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου όλων των Νοσοκομείων της χώρας. Παρά ταύτα δεν έγινε εφικτό σε αρκετά Νοσοκομεία να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα. Δυστυχώς, το μήνα που διανύουμε και πάλι δεν θα γίνει εφικτό να καταχωριστούν στην ΕΑΠ εντάλματα πολλών Νοσοκομείων, μερικά εκ των οποίων είναι τα ίδια που έμειναν εκτός διαδικασίας και την προηγούμενη φορά (πχ Νοσοκομείο
Ρόδου). Κινδυνεύουν λοιπόν πολλοί συνάδελφοί μας να αναμένουν τον Ιούνιο προκειμένου να δουν τους λογαριασμούς τους πιστωμένους με την κατάθεση των δεδουλευμένων εφημεριών Ιανουαρίου!! Στη δεδομένη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε θεωρούμε πως πρόκειται για απερίγραπτα οικτρή εξέλιξη. 
Ως εκ τούτου η ΟΕΝΓΕ σας υποβάλλει το αίτημα να παραμείνει η ΕΑΠ ανοιχτή για μία ή δύο επιπλέον μέρες μέσα στο Μάιο, προκειμένου να γίνει εφικτή η κατάθεση των ενταλμάτων εφημεριών από Νοσοκομεία της χώρας που συνάντησαν προβλήματα κατά τον τρέχοντα ή τον προηγούμενο μήνα. 
Εν αναμονή της απάντησής σας. 
Με εκτίμηση
Για την ΟΕΝΓΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                         ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: