Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Aπάντηση του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου Μιχάλη Κόκκινου στον νυν Βασίλη Παπανικόλα


Σε απάντηση της σχετικής από 2/5/2012 επιστολής του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Βασιλείου Παπανικόλα, σας ενημερώνω για τα ακόλουθα:
Η προσπάθεια καταγραφής της αξιολόγησης των Νοσοκομείων της Ελλάδας από τους ασθενείς τους, ξεκίνησε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τον Αύγουστο του 2011 και όχι νωρίτερα. Μόλις τότε τα Νοσοκομεία της Χώρας και μαζί και το δικό μας αρχίζουν να συλλέγουν τα σχετικά στοιχεία σε σφραγισμένους φακέλους και να τα αποστέλλουν στις σχετικές υπηρεσίες του Υπουργείου.
Σας παραθέτω λοιπόν τα ακόλουθα στοιχεία όπως αυτά εξεδόθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το χρονικό διάστημα στο οποίο αναφέρεται ο κ. Παπανικόλας:
Μέσος όρος βαθμολογίας ασθενών για το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου Μηνών Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2011:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας Εξωτερικών Ιατρείων:8,15  Τυπική Αποκλιση:0,99  Διάμεση Τιμή:8
Μέσος Όρος Βαθμολογίας Νοσηλευόμενων: 7,75   Τυπική Αποκλιση: 1,58   Διάμεση Τιμή:8,5
Μέσος Όρος Συνολικής Βαθμολογίας: 7,95 Τυπική Αποκλιση: 1,22  Διάμεση Τιμή: 8
 
Για την ακρίβεια των παραπάνω στοιχείων καλώ κάθε ενδιαφερόμενο, επειδή δεν μου επιτρέπεται να κοινοποιήσω δημόσια έγγραφα, να αναζητήσει τα σχετικά στοιχεία στα εξερχόμενα έγγραφα της αντίστοιχης περιόδου του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
Μετά ταύτα καλώ τον κ. Παπανικόλα να ασχοληθεί σοβαρά με τα δυστυχώς πασίγνωστα στον κάθε Δωδεκανήσιο προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου αντί να αναλίσκεται σε επιστολές που αφορούν μόνο τον ίδιο. Τον ενημερώνω δε, όπως ελπίζω να έχει καταλάβει, ότι δε θα επιτρέψω σε κανέναν να αμαυρώσει την προσπάθεια των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Ιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου με τους οποίους είχα το προνόμιο να συνεργαστώ για είκοσι ένα μήνες και να πετύχουμε όλοι μαζί την μείωση των εξόδων του Νοσοκομείου μας σε ποσοστό 34% σε σχέση με το έτος 2010 με ανάλογη αύξηση των ιατρικών πράξεων πετυχαίνοντας την ανάπτυξη του Νοσοκομείου στην ομολογουμένως καλύτερη θερινή περίοδο στην ιστορία του Νοσοκομείου μας.
                                                                      Ρόδος, 2-5-2012
                                                                    Μιχάλης Ε. Κόκκινος
                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια: