Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΟΔΟΣ:Ιατρική κόντρα αξίας 600.000 ευρώ!

Posted date: Σάββατο, Μαρτίου 09, 2013 16:16 16 In: ΑΡΧΙΚΗ, ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ δύο ιατρών που υπηρετούσαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», ύστερα από την απόφαση του μέχρι σήμερα κατηγορούμενου να καταθέσει αγωγή σε βάρος του μηνυτή του, ζητώντας χρηματική αποζημίωση ύψους 600.000 ευρώ! Ο ιατρός που κατέθεσε αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, ζητά να αποζημιωθεί για την ταλαιπωρία που υπέστη, ύστερα από τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του συνάδελφός του, προκειμένου (όπως λέει) να τον βλάψει κοινωνικά και επαγγελματικά.

Ο γνωστός ιατρός της Ρόδου, ύστερα από την κατάθεση μήνυσης – έγκλησης σε βάρος του, είχε παραπεμφθεί και δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για έκδοση ψευδούς βεβαίωσης και απάτη. Το Τριμελές Πλημ/κείο Ρόδου με την υπ’ αριθ. 1823/2012 απόφασή του τον αθώωσε παμψηφεί, ύστερα και από απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας. Με αφορμή την έκδοση αυτής της απόφασης, ο ιατρός κατέθεσε χθες αγωγή σε βάρος του μέχρι πρότινος μηνυτή του, ζητώντας να αποζημιωθεί χρηματικά για την ταλαιπωρία που υπέστη.

Η ΑΓΩΓΗ

Στην αγωγή αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Ο μηνυόμενος – εγκαλούμενος δηλώνει στο βιογραφικό του σημείωμα και στη σελ. 3 ότι υπηρέτησε από 14 – 3 – 1984 μέχρι και 27 – 3 – 1986 ως ειδικευμένος έμμισθος καρδιολόγος στην τότε Β’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου (εποχή που δεν υπήρχε Καρδιολογική Κλινική).

(…) Στη συνέχεια, με την αριθμ. Δ2β/οικ.4462/7-2-1986 απόφαση του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διορίστηκε και ανέλαβε υπηρεσία στις 28 – 3 – 1986 σε θέση Επιμελητή Β’ Καρδιολογικού Τμήματος, του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ.

(…) Ο μηνυόμενος – εγκαλούμενος επικαλείται στη σελίδα 15 του Βιογραφικού του Σημειώματος υπό VI, ξενόγλωσση δημοσιευμένη εργασία του με τίτλο “Treatment of Unifrac­tionated Herapin in the Initial management of Unstable Engine of Non-q-wave Myocardial Infarction”, η οποία, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, δημοσιεύθηκε στο επίσημο ιατρικό περιοδικό “European Heart Journal”, το έτος 1999 (λοιπά στοιχεία 20, 1553-1562), ενώ όπως προκύπτει από το συνημμένο σε φωτ/φο απόσπασμα της εργασίας μου με τίτλο “Comparison of two treatment Durations (6 days and 14 days of a low mo­lecular weight herapin with a 6 day treatment of unfraction­ated herapin in the initial management of unsteable angina or non-Q wave myocardial infraction: FRAX.I.S”, στην οποία συνεργάστηκα με τους ιατρούς (…) η εν λόγω εργασία μας είναι αυτή που δημοσιεύθηκε στο παραπάνω περιοδικό με τα παραπάνω στοιχεία».

Ο ιατρός στην αγωγή του αναφέρει ακόμη πως «ουδέποτε εξαπάτησα τον Διευθυντή της καρδιολογικής Κλινικής να υπογράψει την επίδικη βεβαίωση», καθώς και ότι «αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας η κακόβουλη και συκοφαντική αναφορά – έγκληση του εναγομένου με ψευδείς αναφορές και παράθεση γεγονότων , με σκοπό να με βλάψει προσωπικά και ιδιαίτερα να πλήξει το κύρος την αξιοπρέπειά μου και την επιστημονική μου κατάρτιση και προϋπηρεσία».

Την αγωγή κατέθεσε ο δικηγόρος του γνωστού ιατρού Άκης Δημητριάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: