Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Ουρές για μια θέση στο ΕΣΥ! Ατελείωτες αιτήσεις για θέσεις διοικητώνΔεκάδες φακέλους με βιογραφικά έχουν παραλάβει τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του υπουργείου υγείας ενώ εκατοντάδες είναι και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις απο ενδιαφερόμενους που θέλουν να γίνουν διοικητές νοσοκομείων. Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για μια θέση στη διοίκηση κάποιου νοσοκομείου του ΕΣΥ. Ήδη οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας εχουν παραλάβει πάνω από 1000 αιτήσεις τις οποίες έχουν ξεκινήσει να επεξεργάζονται ενώ χθες έληξε η προθεσμία για δια ζώσης παράδοση φακέλου με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Θραύση κάνουν πάντως τα νοσοκομεία της πρωτεουσας για τα οποία έχουν κατατεθεί οι περισσότερες αιτήσεις τόσο απο νυν διοικητές που επιθυμούν να ανανεώσουν τη θητεία τους όσο κα από άλλα στελέχη της αγοράς. Βέβαια υπάρχουν και αιτήσεις προσώπων που δεν πληρούν τα κριτήρια λόγω διαφορετικών σπουδών, ωστόσο και αυτές θα εξετασθούν απο την επιτροπή που έχει ορισθεί, επικεφαλής της οποίας ειναι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελ.Καλύρης. 

Οι αποδοχές πάντως όπως είχε επισημάνει και ο Υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρένζτος είναι κουρεμένες καθώς το ποσό που δίνεται στους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων είναι 3000 μικτά ήτοι κοντά στα 2300 ευρώ ενώ το ποσό μειώνεται στα μικρότερα νοσοκομεία.

Όσο για τα προσόντα, θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, θα συνεκτιμηθεί μεταπτυχιακός τίτλος στη διοίκηση μονάδων Υγείας, και μεταξύ άλλων στα οικονομικά της Υγείας. 
Συνολικά θα προσληφθούν 87 διοικητές και 93 αναπληρωτές στα νοσοκομεία όλης της χώρας ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: