Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Γιάννης Μπασκόζος γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας- Σπύρος Κοκκινάκης γενικός γραμματέας ΥΥΚΑ

Επελέγησαν οι δύο γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υγείας.
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
Ο Γιάννης Μπασκόζος είναι ο νέος γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας  και ο Σπύρος Κοκκινάκης, υπηρεσιακός παράγοντας από το υπουργείο Εργασίας και γνώριμος του υπουργού Υγείας από την εποχή που ήταν στέλεχος του ΥΥΚΑ επί Ανδρέα Παπανδρέου, είναι ο νέος γενικός γραμματέας. Την θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα εδρεύει στο υπουργείο εργασίας αλλά θα υπάγεται διοικητικά στο ΥΥΚΑ, θα έχει ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς. 
Οι προηγούμενοι γενικοί γραμματείς του υπουργείου είχαν παραιτηθεί από το απόγευμα της Τετάρτης και μάλιστα χθες έκαναν την ενημέρωση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Αλλά θα συνεχίζουν να πηγαίνουν στην Αριστοτέλους μέχρι να δημοσιευτεί το ΦΕΚ για την παύση της συνεργασίας τους.
Ένα σενάριο που "έπαίζε"  έντονα στην Αριστοτέλους ήταν αυτό που προέβλεπε να μην πληρωθούν ξανά οι θέσεις των δύο γενικών γραμματέων αλλά τα καθήκοντά τους να φέρουν εις πέρας οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου και οι συνεργάτες των υπουργών. Σκεπτικό αυτής της πιθανής διευθέτησης ήταν η μείωση του προϋπολογισμού όχι μόνο από τους μισθούς και τα αυτοκίνητα των γενικών γραμματέων αλλά και από τις αμοιβές των μετακλητών υπαλλήλων που απασχολούσαν στα γραφεία τους.
Από την αρχή εξ'άλλου "έπαιζαν" τα ονόματα του κ. Γιάννη Μπασκόζου, πρώην τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, γιατρού ενδοκρινολόγου στο ΠΕΔΥ και του κ. Παναγιώτη Σιούνα, γιατρού ορθοπεδικού από την Αμφιλοχία και φίλου του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: