Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Διορισμοί της τελευταίας ...κυβερνητικής στιγμής στην νεοσύστατη Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων

Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ): Ιδρύθηκε προ διμήνου για να διαχειρίζεται τα νοσοκομεία και λίγο πριν εκπνεύσει το 2014 διορίστηκαν τα 5 μέλη του ΔΣ της σε θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με 5ετή θητεία.  
Στις πέντε θέσεις του εποπτικού συμβουλίου της ΕΣΑΝ διορίζονται:
Στη θέση του Επιστήμονα Διοικητικής Επιστήμης ο κ. Χρυσόστομος Γούναρης με αναπληρωματικό μέλος την Ζιώγου Αικατερίνη. Ο πρώτος υπήρξε σύμβουλος των τελευταίων υπουργών Υγείας, ενώ η κ. Ζιώγου εργάστηκε για 7 μήνες στον ΟΠΕΚΕΠΕ (κοινοτικές πληρωμές σε αγρότες).
 Στη θέση του Επιστήμονα επί των Οικονομικών διορίζεται ο κ. Δημήτρης Κυριακίδης με αναπληρωματικό μέλος τον Ψυχάλη Μάριο – Γεώργιο. Ο κ. Κυριακίδης είχε διοριστεί και στο Δ.Σ. της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας επί ΝΔ, ενώ ο κ. Ψυχάλης είναι νέο στέλεχος, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.
Στη θέση του γιατρού διορίζεται ο κ. Κωνσταντίνος Χαλκιάς με αναπληρωματικό μέλος τον Χριστάκη Δημήτριο. Ο κ. Χαλκιάς είναι παθολόγος με δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα ενώ ο κ. Χριστάκης είναι ιδιώτης γιατρός, μαιευτήρας-γυναικολόγος και έχει εργαστεί στο ΕΚΕΠΥ και στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Το 2013, εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.
Στη θέση της Πληροφορικής διορίστηκε ο κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος με αναπληρώτρια την κ. Σιδέρη Παναγιώτα.
Ο κ. Κωτσιόπουλος ήταν αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου «Αγία Όλγα». Τέλος, στη θέση του Νομικού Συμβούλου διορίστηκε η κα Μερόπη Αθανασά με αναπληρωματικό μέλος τον Χασιώτη Αλέξιο− Παντελεήμονα
. Η κα Αθανασά είναι συνεργάτης του κ. Βορίδη ενώ ο κ.  Χασιώτης είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η αμοιβή τους θα οριστεί με κοινή απόφαση των Βορίδη και Χαρδούβελη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: