Μεγαλώνουν οι λίστες για τα χειρουργεία του νοσοκομείου

Χωρίς τακτικά χειρουργεία και πάλι το νοσοκομείο της Ρόδου με αποτέλεσμα οι λίστες αναμονής σε κάθε κλινική συνεχώς να μακραίνουν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των αναισθησιολόγων δεν έχει ακόμη επιλυθεί καθώς η προκήρυξη θα χρειαστεί χρόνο για να ολοκληρωθεί, ενώ παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έλλειψη και σε αναλώσιμα όπως το οξυγόνο με αποτέλεσμα να μην γίνονται τα τακτικά χειρουργεία.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, το θέμα με το οξυγόνο αναμένεται να λυθεί το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όμως καθώς οι αναισθησιολόγοι που υπηρετούν στο νοσοκομείο της Ρόδου εξακολουθούν να είναι τρεις (!) είναι αδύνατον να καλύψουν τακτικά χειρουργεία, επείγοντα αλλά και εφημερίες!

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ «TOP FM» και στη πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Ελευθερία του Λόγου» ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Βασίλης Κινούς, «δυστυχώς θα υπάρχει μείωση στα τακτικά χειρουργεία δεν μπορεί δηλαδή να υπάρξει τεράστιος φόρτος εργασίας για τους τρεις αναισθησιολόγους που έχουν απομείνει, δεν μπορούν να καλύψουν και τα τακτικά και τα επείγοντα και φυσικά να εφημερεύουν κάνοντας ο καθένας δέκα εφημερίες για να καλύψουν το μήνα».

Ο κ. Κινούς έκανε γνωστό πως για αυτό το μήνα οι αναισθησιολόγοι έχουν καταθέσει ένα πρόγραμμα με μία εβδομάδα προς το τέλος του μήνα κενή, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του ότι θα πειστούν μέχρι τότε να καλύψουν και αυτές τις ημέρες, διότι όπως τόνισε «καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να εφημερεύσει το νοσοκομείο της χώρας και ειδικά το δικό μας, χωρίς αναισθησιολόγο σε ενεργό εφημερία».

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών πάντως επεσήμανε και μία θετική εξέλιξη η οποία έχει να κάνει με την πρόσληψη για τρία χρόνια δύο επικουρικών αναισθησιολόγων. Όπως είπε ο κ. Κινούς υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς για την συγκεκριμένη προκήρυξη και ευελπιστούν σε ένα μήνα περίπου να έχουμε αυτούς τους αναισθησιολόγους που τους χρειαζόμαστε άμεσα.

Μέχρι όμως τότε η κατάσταση θα εξακολουθεί να είναι τραγική καθώς εκατοντάδες συμπολίτες μας που μπορεί να μην κινδυνεύει η ζωή τους αλλά χρειάζονται να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις δεν μπορούν να τις κάνουν !
Και βέβαια ουδείς λόγος για την ταλαιπωρία και το οικονομικό κόστος που υφίσταται κυρίως οι κάτοικοι των νησιών που έρχονται μέσα στο χειμώνα για χειρουργηθούν και τελικά επιστρέφουν στα νησιά τους άπραγοι!

Σημειώνεται πως ήδη το διάστημα των γιορτών δεν πραγματοποιούνταν τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο της Ρόδου κάτι που θα συνεχιστεί , όπως φαίνεται και το επόμενο διάστημα. Άξιο δε αναφοράς είναι το γεγονός ότι μέχρι πριν τα Χριστούγεννα οι αριθμοί των ασθενών που περιμένουν τη σειρά τους για να χειρουργηθούν συγκλόνιζαν!

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνο στην Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου στη «λίστα αναμονής» περιλαμβάνονταν 500-600 άτομα, ενώ ανάλογη ήταν η κατάσταση και στις υπόλοιπες κλινικές!