Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Το Αναισθησιλογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου λειτουργεί πλέον μόνο με δυο Αναισθησιολόγους!!!! Η κατάσταση ειναι τραγική και επικίνδυνη πλέον για την δημόσια υγεία εάν δεν δωθεί άμεσα λύση

ΑΝΑΦΟΡΑ Προς Διοικητή ΓΝ Ρόδου
Του ΠΑΥΛΙΔΗ ΜΙΧΑΗΛΔιεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας
ΑναισθησιολόγουΕπιστημονικό Συμβούλιο
Επιμελητή ΒΔιευθυντή Χειρ/κού Τομέα
Θέμα: Λειτουργία και εφημερίες του Αναισθησιολογικού Τμήματος
Σε συνέχεια των προηγούμενων επιστολών μας και δεδομένου ότι δεν υπήρξε καμία κίνηση ενίσχυσης με επιπλέον ιατρικό προσωπικό για την κάλυψη των εφημεριών του μηνός Ιανουαρίου σας ενημερώνουμεκαι πάλι για τη μη ασφαλή λειτουργία του Αναισθησιολογικού Τμήματος.
Όπως γνωρίζετε, το Πλαίσιο ασφαλούς εφημέρευσηςτου ΓΝ Ρόδου, προβλέπει έναν εφημερεύοντα αναισθησιολόγο σε ενεργό και έναν σε ετοιμότητα τις καθημερινές, ενώ δυο σε ενεργό εφημερία τα σαββατοκύριακα κι τις αργίες. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 το αναισθησιολογικό τμήμα εφημερεύει με έναν αναισθησιολόγο σε ενεργό εφημερία, σε αντίθεση με όσα προβλέπει το παραπάνω πλαίσιο,  πραγματοποιώντας 9-10 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα ωράρια εργασίας των ιατρών ΕΣΥ, παραβιάζοντας τον Νόμο περί ασφαλούς χορήγησης αναισθησίας, καθώς και τα οικονομικά πλαφόν που ορίζει ο Νομός για την αποζημίωση των εφημεριών αυτών, με αποτέλεσμα οι δεδουλευμένες εφημερίες να παραμένουν απλήρωτες.
Εξαιτίας των αναρρωτικών αδειών των κ. Τσολερίδηκαι κ. Κεραμάρητο αναισθησιολογικό τμήμα συνεχίζει να λειτούργει μόνο με δύο αναισθησιολόγους, οι όποιοι έχουν φτάσει στα όρια σωματικής και ψυχικής εξουθένωσης.
Σχετικά με τις ακάλυπτες εφημερίες του μηνόςΙανουαρίου σας γνωρίζουμε ότι θα καλύψουμε ύστερα από ενδοτμηματική συνεννόηση τα άκρως επείγονταπεριστατικά που χρήζουν αναισθησιολογικήςφροντίδας μετά το πέρας του πρωινού ωραρίου σε εφημερία ετοιμότητας.
Με προτεραιότητα στο πρωινό ωράριο όμως να δίνεται στα τυχόν επείγοντα και εκτατά περιστατικά, καθώς και επείγοντα μη χειρουργικά περιστατικά του νοσοκομείου
Παρακαλούμε για ακόμη μία φορά για τις άμεσες ενέργειές σας και δηλώνουμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την μη ασφαλή λειτουργία του Αναισθησιολογικού τμήματος καθώς και για κάθε πιθανό ιατρικό λάθος λόγω κούρασης και εξουθένωσης.

Ρόδος, 23.01.2014


Στο

Δεν υπάρχουν σχόλια: