Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Οδηγίες για την τήρηση καταλόγου επικουρικών ιατρών και τη διαδικασία τοποθέτησης(.)

19/06/2015
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Οδηγίες για την τήρηση καταλόγου επικουρικών ιατρών και τη διαδικασία τοποθέτησης(.)
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 34 του ν. 4325/11-5-15 (ΦΕΚ47/Α), προκειμένου οι υποψήφιοι ιατροί και οι Φορείς να ενημερωθούν για  τη νέα διαδικασία έχουν αναρτηθεί τα παρακάτω αρχεία:
Σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο τα αρχεία σε μορφή pdf:
·         ΦΕΚ 1078/B/9-6-2015
 Σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι Ιατροί:
·         ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: (περιέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία τοποθέτησης επικουρικού προσωπικού, αφορά τους υποψήφιους ιατρούς)
·         ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ.doc (Μπορεί να εκτυπωθεί, να συμπληρωθεί και να αποσταλεί θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής μαζί με τα δικαιολογητικά που αναφέρει)
·         Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης Ι.doc (Μπορεί να εκτυπωθεί, να συμπληρωθεί και να αποσταλεί θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής)
·         Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης ΙΙ ή ΙΙΙ ή ΙV ( Οι Ιατροί πρέπει να επιλέξουν 1 από τα 3 υποδείγματα υπεύθυνων δηλώσεωνπου αντιστοιχούν στις 3 περιπτώσεις από τις οποίες ο Ιατρός πρέπει να επιλέξουν 1 περίπτωση, θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής) Δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής μιας μόνο υγειονομικής περιφέρειας ή ενός παραρτήματος του ΕΚΑΒ ή οποιουδήποτε άλλου συνδυασμού πέραν αυτών που αναφέρονται στην εγκύκλιο.
·         ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΕΚΑΒ.doc (Αρχείο περιέχει τα παραρτήματα και τους νομούς που περιλαμβάνει)
Σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι Φορείς για να αιτηθούν επικουρικό ιατρικό προσωπικό τα αρχεία είναι τα εξής:
·         ΕΓΚΥΚΛΙΟ (περιέχει όλες τις πληροφορίες στη παράγραφο Ζ. σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να εφαρμόζουν οι φορείς για να αιτηθούν προσωπικό)

 Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων Νομικών Προσώπων
Τμήμα Ιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας

1 σχόλιο:

haris είπε...

Ποιός κοροϊδεύει ποιόν? Ευχαριστούμε το υπουργείο που μετά την λήξη της θητείας μας μας δίνει το "δικαίωμα?" να ξαναγραφτούμε στον κατάλογο. Όπως επίσης μεγάλη η ευγνωμοσύνη μας για την πρόνοια των δύο ,(το πολύ) μη δεσμευτικών, νομών για το υπουργείο , για να καλυφθούν τα κενά αλλά και οι οικογενειακές και λοιπές ανάγκες μας........ Δηλαδή αν αυτό το έκτρωμα είναι η καλή διάθεση του υπουργείου, να φανταστούμε ότι ,ελλείψεως αυτής, θα μας πήγαιναν εξορία-θητεία σε τόπους επιλογής τους, χωρίς μισθό και με δήλωση "ανάνηψης"?
Όσο για την "ενίσχυση" της διαφάνειας (χωρίς να κοινοποιούνται οι ανάγκες on time, χωρίς να καθορίζεται πώς θα ειδοποιείται ο κάθε συνάδελφος ανάλογα με την σειρά του χωρίς να μας λένε ποιά ανάγκη θα "προκρίνεται" χρονικά), ο κάθε συνάδελφος μπορεί να κρίνει..................
Εμείς πάντως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το υπουργείο και τον κο Βαρνάβα για την επαγγελματική ξεφτίλα και απαξίωση που μας περιμένει
Οι "βετεράνοι" επικουρικοί γιατροί
(οι οποίοι δεν φύγαν ακόμη εξωτερικό, οι οποίοι αναλώθηκαν 3 και 4 χρόνια να στηρίζουν-μέσω της δουλειάς τους- το αναξιόπιστο και καταρρακωμένο -ΕΣΥ, οι οποίοι αύριο (2016) με ψηλά το κεφάλι θα πάνε στον ΟΑΕΔ να παρουν το 400αρακι και οι οποίοι, μάλλον, την "καλή" εμπειρία που απέκτησαν τόσα χρόνια ώς επικουρικοί θα την διδάξουν στα παιδιά τους ΩΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ. Μόνον μην μας ξαναμιλήσετε (ώς κοινωνία) για λειτούργημα........Εμείς το παίρνουμε σιγά σιγά απόφαση. Επαγγελματίες υγείας μας καταντήσατε και έτσι θα βιοπορισθούμε................