Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Υπογράφηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) με την οποία εγκρίνεται η εκκίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας 25-08-2015

Γραφείο Τύπου
Υπουργείου Υγείας
Αθήνα, 25 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπογράφηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) με την οποία εγκρίνεται η εκκίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Πιο συγκεκριμένα, οι 2.440 κενές οργανικές θέσεις κατανέμονται ως εξής:
•1.110 θέσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού •600 θέσεις ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ
•550 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων
•100 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρου για το ΕΚΑΒ •80 θέσεις για τους οργανισμούς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.
Πιο αναλυτικά:
-20 θέσεις, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων για τη στελέχωση προγραμμάτων για τις εξαρτήσεις για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) και την αποκεντρωμένη οργανική μονάδα «Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης» του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου». -25 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στον ΟΚΑΝΑ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
-35 θέσεις, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, στο ΚΕΘΕΑ, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Η δαπάνη των παραπάνω προσλήψεων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016.
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό: « Με την απόφαση αυτή υλοποιείται η δέσμευση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για τη σταδιακή κάλυψη των άμεσων αναγκών του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, διασφαλίζοντας την επιβίωση των υποστελεχωμένων τμημάτων/κλινικών και την αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: