Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Έρχονται πιο “ελαστικές” σχέσεις εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία

Αποκαλυπτική των προθέσεων της κυβέρνησης στο θέμα της στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων, ήταν η συνάντηση των σωματείων εργαζομένων του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, του Πανεπιστημιακού Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων τα εξής:

Παρατείνεται η θητεία των υπηρετούντων επικουρικών για εννέα μήνες, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Δεν αποδέχεται η κυβέρνηση το αίτημα για μονιμοποίηση τους ή έστω τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.Δίνεται παράταση 20 ημερών στις συμβάσεις των εργαζομένων μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Πρόκειται για 240 νοσηλευτές και γιατρούς. Μετά το τέλος της σύμβασης, θα υπογράψουν νέα, με “μπλοκάκι” και για τρεις μήνες.Γίνεται νέα προκήρυξη για 500 θέσεις μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ (400 νοσηλευτές και 100 γιατροί) πριν τη λήξη του τριμήνου με διετή θητεία.Προσλαμβάνονται 550 νέοι επικουρικοί γιατροί και 585 νέοι επικουρικοί μη γιατροί έως το τέλος του χρόνου.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” Ηλίας Σιώρας ανέφερε ότι η ουσία των δεσμεύσεων είναι ότι τους επόμενους μήνες θα διοριστούν συνολικά 1.400 υγειονομικοί με ελαστικές σχέσεις εργασίας:

“Αυτοί που θα πληρώνονται από τα έσοδα των νοσοκομείων (αν και όταν υπάρχουν) και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό”, σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, για τους 2.400 μόνιμους (600 γιατρούς, 1.800 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) θα βγει η προκήρυξη τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή οι διορισμοί θα γίνουν το 2017!

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: