Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ξανθός: Αύξηση του κονδυλίου για εφημερίες μη ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων

Αυξήσεις στις μέρες και στο κονδύλι εφημέρευσης μη ιατρικού προσωπικού δημοσίων νοσοκομείων, ενέκρινε ο υπουργός Υγείας.

Με απόφασή του, ο Ανδρέας Ξανθός αυξάνει κατά 87.246,93 ευρώ το κονδύλι για ενεργείς εφημερίες χημικών, βιοχημικών, κλινικών χημικών, βιολόγων, φαρμακοποιών, νοσοκομειακών φαρμακοποιών, ψυχολόγων, φυσικών νοσοκομείων - ακτινοφυσικών και κτηνιάτρων.

Η αύξηση στο κονδύλι προκύπτει έπειτα από αύξηση στις αντίστοιχες ημέρες εφημερίας κατά 1.390 για το 2015, οι οποίες διαμορφώνονται για ολόκληρο το έτος στις 126.390.

ΠΕΔΥ

Με άλλη, απόφαση, ο κ. Ξανθός μειώνει την αντίστοιχη δαπάνη για αμοιβή υπερωριακής, νυκτερινής και εξαιρεσίμων ημερών εργασίας του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου των Δομών του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Η δαπάνη περιορίζεται κατά 105.500 ευρώ και διαμορφώνεται στο ποσό των 5.794.500 ευρώ.

Αντίστοιχη μείωση γίνεται και στις ώρες κατά 20.000, οι οποίες διαμορφώνονται τελικά σε 1.780.000.

Διαμάχη

Οι εφημερίες και η εξόφληση των δεδουλευμένων αποτελούν μήλον της Έριδος μεταξύ υπουργείου και νοσοκομειακών.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τις οικονομικές υπηρεσίες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, τα ποσά για το τέταρτο τρίμηνο του έτους θα εκταμιευτούν προς τα νοσοκομεία και τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) στις 30 Νοεμβρίου.

Συνεπώς, εντός του Δεκεμβρίου μπορούν να καταβληθούν οι εφημερίες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, ενώ οι εφημερίες Δεκεμβρίου θα καταβληθούν εντός του Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: