Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 6 Φεβρουαρίου 2017
Α.Π:7734


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ



ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 2/2/2017

Με ομόφωνες αποφάσεις της η ΕΙΝΑΠ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει κατ’ επανάληψη απαιτήσει να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση στο «Σισμανόγλειο» όπου η διοίκηση αρνείται την χορήγηση του επιδόματος εφημέρευσης σε γιατρούς διευθυντές ΕΣΥ που τους έχει ανατεθεί η επιστημονική υπευθυνότητα τμημάτων, μια απαράδεκτη κατάσταση που συνεχίζεται εδώ και 3 χρόνια.
Τόσο η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, όσο και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχουν δεσμευθεί πολλές φορές για την λύση του θέματος (μάλιστα εξ αρχής υπήρχε και σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της 1ης ΥΠΕ), όμως όχι μόνο το θέμα δεν έχει λυθεί, αλλά πρόσφατα προέκυψε παρόμοιο ζήτημα και σε άλλο νοσοκομείο («Αττικό»).
Μάλιστα, υπάρχει τις επόμενες μέρες δικαστική εκδίκαση της υπόθεσης και αν συνεχίσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μην δίνει λύση στο θέμα που μπορεί να γίνει με μια απλή εγκύκλιο, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί δυσμενές δεδικασμένο που θα αφορά όλη τη χώρα. Υπενθυμίζουμε πως υπάρχουν εκατοντάδες τμήματα όπου η επιστημονική ευθύνη έχει ανατεθεί από τις διοικήσεις σε γιατρούς ΕΣΥ με βαθμό Διευθυντή. Ενδεχόμενη επέκταση σε άλλα νοσοκομεία της απαράδεκτης κατάστασης που διαιωνίζεται στο «Σισμανόγλειο» θα δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση και θα αφήσει χωρίς κάλυψη από επιστημονικό υπεύθυνο τμήματος τους υπόλοιπους ειδικευμένους γιατρούς όταν εφημερεύουν. Αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια των ασθενών, αφού θα στερήσει την κάλυψη των εφημερευόντων ειδικευμένων γιατρών από τον επιστημονικά υπεύθυνο που πρέπει να υπάρχει 365 μέρες το χρόνο.
Απαιτούμε να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: