Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 6 Φεβρουαρίου 2017
Α.Π:7732




ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ




ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 2/2/2017


1.Το καθηγητικό Πανεπιστημιακό κατεστημένο χρησιμοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, της σημερινής συμπεριλαμβανομένης, ως μία από τις βασικές ομάδες εκπροσώπων ιδιοτελών συμφερόντων που προωθεί την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας περίθαλψης. Επιμένουμε στις θέσεις μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γενναία αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση.
2.  Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη άμεσα.
3. Απαιτούμε την άμεση καθιέρωση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία (πανεπιστημιακούς – στρατιωτικούς – γιατρούς από το πρώην ΙΚΑ).
4. Απαιτούμε την άμεση και πλήρη κατάργηση τόσο των απογευματινών (επί πληρωμή) ιατρείων, όσο και κάθε άλλης μορφής άσκησης ιδιωτικού έργου, από οποιονδήποτε μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο.
5. Απαιτούμε άμεσα τον πλήρη διαχωρισμό και την διοικητική αυτοτέλεια των γιατρών του ΕΣΥ από τους Πανεπιστημιακούς. Να εφαρμοστούν επιτέλους τα προβλεπόμενα στον ιδρυτικό νόμο του ΕΣΥ. Να υπάρξει πλήρης ισοτιμία στις υποχρεώσεις, στα δικαιώματα, στα ωράρια, στο εφημεριακό έργο κλπ, μεταξύ των γιατρών του ΕΣΥ και των Πανεπιστημιακών γιατρών, αλλά και μεταξύ των τμημάτων του ΕΣΥ και των αντίστοιχων Πανεπιστημιακών.
6. Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά κάθε μορφή διαφθοράς και χρηματισμού όσον αφορά ΚΑΙ τους γιατρούς του ΕΣΥ. Άλλωστε η ΟΕΝΓΕ είχε πρωτοστατήσει τόσο στην καταδίκη φαινομένων παραοικονομίας, όσο και στην καθιέρωση του «πόθεν έσχες» για τους Διευθυντές του ΕΣΥ.
7. Προειδοποιούμε πως θα είμαστε δυναμικά και αγωνιστικά απέναντι σε κάθε κρούσμα αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και τρομοκράτησης ενάντια σε γιατρούς του ΕΣΥ από οποιονδήποτε και αν προέρχεται .
8. Ζητάμε άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας για την έκθεση των παραπάνω θέσεων, ειδικά σε σχέση με τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ που φιλοξενούν  Πανεπιστημιακές Κλινικές και εν όψει της κατάρτισης των νέων οργανογραμμάτων στα νοσοκομεία που πρέπει να λάβει υπόψη στοιχειωδώς τουλάχιστον την ανθρωπογεωγραφία ενός επίκαιρου χάρτη υγείας.

                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: