Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Ανοιχτή Επιστολή

Ανοιχτή Επιστολή προς τους συμπολίτες μας

Επίσχεση Εργασίας Ιατρών Γ.Ν. Ρόδου – Κέντρων Υγείας – Περιφ. Ιατρείων
Από Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

  • Αγαπητοί Συμπολίτες/Συμπολίτισσες,
    Σας καλούμε να σταθείτε δίπλα μας, για:
  • Ένα Ενιαίο, Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας
  • Άμεσες Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για κάλυψη πάγιων και συνεχών αναγκών
  • Ενταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • Ουσιαστική αύξηση και αξιοπρεπή αμοιβή, πέρα από τα 850 που είναι σήμερα για τον ειδικευόμενο γιατρό.
  • Αναβάθμιση του Νοσοκομείου και της εκπαίδευσης των γιατρών.
  • Εφαρμογή δίκαιου και ανθρώπινου ωραρίου.
  • Καταβολή δεδουλευμένων από το Δεκέμβριο 2007 μέχρι σήμερα.


Πασχίζουμε καθημερινά, μέσα από αντιξοότητες και άσχημες συνθήκες εργασίας, να προσφέρουμε στο πολυτιμότερο αγαθό, την Υγεία. Προσπαθούμε να παρέχουμε, με περίσσευμα υπομονής, αντοχής και επιστημονοσύνης τις γνώσεις και την εμπειρία μας, ώστε κανένας πολίτης να μην αισθάνεται αδικημένος στη διεκδίκηση του αναφαίρετου δικαιώματος της πρόσβασης στη Υγεία.
Φτάνοντας σήμερα σε σημείο, όπου η προσφορά, ακόμα και πέραν από τα όρια συμβατικών υποχρεώσεων, δεν αναγνωρίζεται αλλά αντίθετα υποτιμάται χωρίς προσχήματα και χτυπιέται από την αδιαφορία και την αλαζονεία,

Σας καλούμε,

να ενώσετε τη φωνή σας μαζί με τη δική μας, να ενώσετε τη δύναμή σας και να μας συμπαρασταθείτε στο αγώνα μας για ίσα δικαιώματα στην εργασία, για αξιοπρεπή αμοιβή του έργου μας, για να σταματήσει ο μεσαίωνας της απλήρωτης και εξαναγκαστικής εργασίας.
Για να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο μας, που από προοριζόμενο Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο, στέκεται στα πόδια του χάρις στην προσπάθεια και το ζήλο του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.

Αντιδράστε μαζί μας στην προσπάθεια πολλών, για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου, για απαξίωση του τεράστιου επιστημονικού και κοινωνικού έργου και προσφοράς του Νοσοκομείου και απαντήστε με τον σοφό και δίκαιο τρόπο που ο απλός λαός ξέρει, σε όλους εκείνους που συνέχισαν και συνεχίζουν να προσπαθούν να απαξιώσουν το Νοσοκομείο.

Διαισθανόμενοι την πιθανή ταλαιπωρία σας, σας ζητάμε να κατανοήσετε την πικρία και την αγανάκτησή μας, και σας παρακαλούμε να κάνετε χρήση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, σε περιπτώσεις αναγκαίου και επείγοντος προβλήματος.

Από την πλευρά μας, εγγυόμαστε την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε επείγοντος περιστατικού, αφού θα υπάρχει το απαιτούμενο από τους όρους ασφαλείας, ιατρικό προσωπικό.

Ζητάμε συγγνώμη, αλλά δυστυχώς δεν μας έχουν αφήσει άλλα περιθώρια......

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΤΡΙΑΝΤΟΣ Ι. ΜΥΡΟΦΟΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: