Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Με απόλυτη επιτυχία άρχισε η επίσχεση εργασίας

Με απόλυτη επιτυχία και σχεδόν απόλυτη συμμετοχή των ιατρών, άρχισε την Τρίτη 11 Μαρτίου η επίσχεση εργασίας των Νοσοκομειακών ιατρών και των ιατρών των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων. Τα επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν χωρίς προβλήματα από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας. Παράλληλα μεγάλη επιτυχία είχαν οι επισχέσεις εργασίας σε όλα σχεδόν τα επαρχιακά νοσοκομεία, πλην Αθήνας και Πειραιά.
  • Το Υπουργείο Υγείας, με καθυστέρηση δύο μηνών, έσπευσε να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση, στο νομοσχέδιο για παραχώρηση των λιμανιών, προκείμένου να εξασφαλίση παράταση της αναστολής εφαρμογής Κοινοτικής Οδηγίας και Προεδρικών Διαταγμάτων, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα των επισχέσεων εργασίας στα Νοσοκομεία. Η σχετική τροπολογία, η νομιμότητα της οποίας αμφισβητείται έντονα, θα συζητηθεί αύριο 12 Μαρτίου στη Βουλή.
  • Παράλληλα εν μέσω της επισχέσης, διατάχθηκε η μετακίνηση ιατρού που συμμετέχει στην επίσχεση εργασίας σε άλλο νοσοκομείο (Κω) προκειμένου να αντικαταστήσει γιατρό που βρίσκεται σε άδεια. Η παραπάνω απόφαση, σαφώς και αντίκειται στο δικαίωμα επίσχεσης εργασίας. Πέραν των ενεργειών της συναδέλφου, ο Σύλλογος θα καταθέσει σχετικό έγγραφο αίτημα ακύρωσης αυτής της καταχρηστικής απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: