Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Δώσε και σε μένα μπάρμπα..............

Μετά από την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης για νέο μισθολόγιο των δικαστικών και ο υπουργός Παιδείας προτείνει την κατάρτιση νέου μισθολογίου για τους Πανεπιστημιακούς και επιπλέον επιδοματική πολιτική.
  • Ο Υπουργός Υγείας, έχει 20.000 γιατρούς του ΕΣΥ καθηλωμένους σε απαράδεκτους μισθούς συνδεδεμένους με το καθεστώς των εφημεριών.
  • Επίδομα όμως παραγωγικότητας έχει προβλέψει για τους υπαλλήλους του Υπουργείου. Εμείς άραγε τι παράγουμε; Και επισείεται μια κλαδική σύμβαση εργασίας η οποία έχει απορριφθεί στο σύνολό της από τους γιατρούς.
  • Αλλά και εμείς οι γιατροί έχουμε τις ευθύνες μας. Γιατί ανεχόμαστε καταστάσεις, γιατί εκλέγουμε ακατάλληλους και επικίνδυνους στα όργανά μας, γιατί η δύναμη της προσφοράς μας δεν μεταφράζεται σε δύναμη διεκδίκησης στο επίπεδο που πρέπει.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο από την Καθημερινή:

21/03/2008 . Νέο μισθολόγιο καθηγητών ΑΕΙ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

"Νέο μισθολόγιο για τους πανεπιστημιακούς προτείνει ο υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μειωθεί η βαρύτητα της ψήφου των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές μετά το 2009. Ο κ. Στυλιανίδης ενημέρωσε χθες την εκτελεστική γραμματεία της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) ότι σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη -είχε άλλωστε συνάντηση το πρωί μαζί του- εξετάζεται η κατάρτιση νέου ειδικού μισθολογίου για τον κλάδο των πανεπιστημιακών.
Επαναφορά επιδόματος
Επίσης, ανέφερε ότι εξετάζεται η επαναφορά του επιδόματος των πανεπιστημιακών που εργάζονται σε ακριτικά ΑΕΙ (Θράκης, Αιγαίου, Ιονίου, Δυτικής Μακεδονίας κ.ά.), καθώς και η κατάργηση ορισμένων κρατήσεων σε επιδόματα, για τις οποίες πανεπιστημιακοί έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: