Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Καράβια βγήκαν στη στεριά........


O Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας - Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής καταθέτει τροπολογία για τις εφημερίες των γιατρών.
Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσυπογράφει τη σύμβαση Ελληνικού Δημοσίου και Οργανισμών Λιμένων Πειραιά - Θεσσαλονίκης. Κάποιος να μας τσιμπήσει να ξυπνήσουμε από το κακό όνειρο. Χριστός και Παναγιά....
Και..
Ευτυχώς που ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου - Νησιωτικής Πολιτικής, μέσα από νομοσχέδιο για τους λιμένες Πειραιά και Θεσσαλονίκης, επέτρεψε στο Υπουργείο Υγείας να περάσει τροπολογία για την αναστολή της Κοινοτικής Οδηγίας για τις εφημερίες.

Μέσα στο Νομοσχέδιο:


"Κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π. Α.Ε.) και Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.), ρυθμίσεις για το προσωπικό της Ο.Λ.Π. Α.Ε. και της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. και άλλες διατάξεις
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής"

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με επίλογο τη πασίγνωστη φράση "...δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού", εγκρίνει την παράταση από 1-1-2008 μέχρι 30-6-2008 με προοπτική νέας παράτασης μέχρι 31-12-2008.

Κατά τα άλλα είμαστε πάρα πολύ κοντά σε υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Υπάρχει άραγε κάποιος που ξέρει τη λέξη αξιοπιστία; Προφανώς κάποιος μας δούλευε όταν υποσχόταν διορισμούς 4.500 γιατρών και αύξηση των αποδοχών των γιατρών, έστω και διά μέσου φοροαπαλλαγών. Και αφού δεν υπάρχει επιβάρυνση του Κρατικού προϋπολογισμού, ας αφήσουμε τους γιατρούς να εφημερεύουν για 10-12-15-30 ημέρες και να πληρώνονται για 7-8. Ας τους αφήσουμε στον, δια στόματος Υπουργού, "Μεσαίωνα εργασίας". Εξουσία είμαστε, οτι θέλουμε λέμε. Απλά, μερικές φορές, τα γεγονότα διαψεύδουν μεγαλόστομες υποσχέσεις.

Ο Βασιλέας είναι γυμνός...Το ξέρει άραγε;


Η τροπολογία θα συζητηθεί την Τρίτη 11-3-2008

Διαβάστε εδώ πως μεταφράστηκε το τραγούδι "Αχ θάλασσα μου σκοτεινή" σε " Μές του Αιγαίου τα νερά..." εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: