Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Πλαφόν, προσλήψεις, προκηρύξεις..ΜΕΘ

Από σημερινή (23/11/2009) συνέντευξη της Υπουργού Υγείας προκύπτει:

  1. Οι κλίνες εντατικής που χρειάζονται νοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσουν είναι 95. Επιπλέον υπάρχουν και 45 κλίνες οι οποίες πέραν του νοσηλευτικού προσωπικού χρειάζονται και μία στήριξη σε επίπεδο εξοπλισμού.
  2. Το υπουργείο προωθεί την άμεση πρόσληψηπερίπου 300 συμβασιούχων νοσηλευτών από τους οποίους οι 200 θα είναι μέσω εδικού κονδυλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.
  3. Για τις 1000 προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ η πίστωση υπάρχει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
  4. Είναι ήδη σε εκκρεμότητα η διαδικασία δυο προκηρύξεων 1700 θέσεων και 1400 θέσεων μη ιατρικού προσωπικού, που είχαν «δρομολογηθεί» από την προηγούμενη κυβέρνηση και οι οποίες θα ενοποιηθούν σε μια προκήρυξη.
Το πλαφόν για τους μισθούς των γιατρών ανεβαίνει στις 6.444 ευρώ από 5.150 περίπου που ήταν σήμερα και με αναδρομικότητα από 1/1/2009

Η Υπουργός επίσης επισήμανε ότι με διάταξη που ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών, προβλέπεται η δυνατότητα όταν υπάρχουν έκτακτες ανάγκες είτε πανδημίας, είτε οποιαδήποτε άλλη καταστροφή και χρειάζεται να επιστρατευτείτο προσωπικό του ΕΣΥ, να υπάρχει η δυνατότητα να αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι υπερωριακά πέραν του τι προβλέπει κάθε φορά ο νόμος για το πλαφόν.

Όλη η συνέντευξη της Υπουργού εδώ

Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
θα συνεδριάσει, με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Οικονομική Ενίσχυση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εισφορά Κοινωνικής Ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και άλλες διατάξεις»
Εισηγητές: Χρήστος Αηδόνης και Μαργαρίτης Τζίμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: