Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ

Ρόδος15/07/10            Επιστολή της Ε.Ι.Ν.ΡΟΔΟΥ και ΚΥ

                                                                                                          Προς: Διοικητή

                                                                                                                   
Οι παρακάτω νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από το δικαίωμα του τραπεζικού μας απορρήτου, όσον αφορά εμάς και τις οικογένειές μας, έναντι οποιασδήποτε Κρατικής Ελεγκτικής Αρχής. Είμαστε στην διάθεση της να δεχτούμε έλεγχο του «πόθεν έσχες» και ζητούμε την δημοσιοποίηση του ελέγχου σε αντίθεση με τον νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Το τεχνικό μέρος της παραίτησης του προαναφερθέντος δικαιώματος το αφήνουμε στην ευχέρεια των αρμόδιων αρχών. Πρέπει να καταστεί σαφές, στην τοπική κοινωνία, ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τις διαρροές στα Μ.Μ.Ε. για μίζες φακελάκια και άλλα συναφή, δηλώνουμε δε ότι ζούμε μόνον με τις αποδοχές που απορρέουν από την νόμιμη εργασία μας οι οποίες είναι πλέον οριακές.
Απαιτούμε από την πολιτεία να απαντήσει με το ανάλογο θάρρος στο αίτημα μας ανάλογο του θράσους που δείχνει στην περικοπή των αποδοχών και των εφημεριών μας και να τολμήσει να διεκδικήσει τα «χαμένα» με πράξεις επιτέλους από αυτούς που τόσα χρόνια πλούτιζαν και πλουτίζουν από την παραοικονομία στο χώρο της υγείας.

Ο Πρόεδρος: Β.Κινούς

Ο Αντι/δος: Γ.Μυροφόρου

Ο Γραμ/ας: Π.Παπαντωνίου

Ο Αν/της Γραμ/ας: Μ.Γεωργανάς

Ο Ταμίας: Χ.Νικολού

Ο τέως Πρόεδρος: Γ.Τριάντος

Οι γιατροί της Ένωσης:

Συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών, έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 65 συνάδελφοι.Ένας μεγάλος αριθμός λαμβάνοντας υπόψιν ότι είναι περίοδος αδειών και κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: