Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Φάρμακα από ...Τρίτες χώρες για όλους τους Έλληνες!


Αγνώστου προελεύσεως φάρμακα μπορεί να εισαχθούν το επόμενο διάστημα στη χώρα μας καθώς η ρύθμιση στην οποία προχωρά ο υπουργός Υγείας και προβλέπει τη χορήγηση αντιγράφων φαρμάκων σε όλους τους ασθενείς, ανοίγει το δρόμο για την εισαγωγή σκευασμάτων και από χώρες όπως Κορέα, Ινδία, Μπαγκλαντές κ.λ.π.

Μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει στη βουλή θα δίνει και κίνητρα στους ασθενείς να επιλέγουν τα φθηνότερα αντίγραφα καθώς τότε η συμμετοχή τους στα έξοδα θα είναι μικρότερη.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που ο Ανδρέας Λοβέρδος τάσσεται υπέρ αντιγράφων φαρμάκων ακόμη και από Τρίτες χώρες, καθώς θεωρεί ότι και αυτά είναι ασφαλή και θα ελέγχονται από τον αντίστοιχο Ευρωπαικό Οργανισμό Φαρμάκων. 
 
Αντίθετη άποψη έχουν όμως οι γιατροί  εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη ρύθμιση και υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που ενέχουν φάρμακα εισαγωγής από Τρίτες χώρες. 
 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος όμως έχει άλλη άποψη. Στο πλαίσιο της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης δε θα δίσταζε να φέρει στα ράφια των ελληνικών φαρμακείων ακόμη και φάρμακα από την ...Κορέα. Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν : "Τι έχουν δηλαδή τα φάρμακα από την Κορέα;" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: