Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Λοβέρδος προς διοικητές νοσοκομείων: «Κόψτε τα περιττά ενοίκια»!


Στην αξιοποίηση όλων των κτιρίων που αποτελούν περιουσία των νοσοκομείων θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διοικητές όλης της χώρας μετά από σχετική εντολή του Ανδρέα Λοβέρδου. 
 

Οι διοικητές, με βάση τις οδηγίες που δόθηκαν , θα πρέπει να καταγράψουν τα ακίνητα και φυσικά να ξενοικιάσουν ότι περιττό υπάρχει. 
Άλλωστε επί σειρά ετών νοικιάζονταν κτίρια για να στεγασθούν υπηρεσίες των νοσοκομείων και την ίδια ώρα ήταν ανεκμετάλλευτα περιουσιακά στοιχεία. 
Ήδη εξάλλου ο Ανδρέας Λοβέρδος προτίθεται να ξενοικιάσει και 2 από τα 4 κτίρια που νοικιάζονται για τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. 
 
Ταυτόχρονα οι διοικητές θα πρέπει να εξοφλήσουν άμεσα τους προμηθευτές τους, δεδομένου ότι μέρος των χρημάτων τους έχουν ήδη δοθεί. 
 
Την ίδια ώρα η οδηγία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να προμηθεύονται οι διοικητές τα φθηνότερα υλικά για τα νοσοκομεία ακόμη και από το εξωτερικό, εάν διαπιστώνουν ότι τα προϊόντα που διατίθενται στην ελληνική αγορά είναι ακριβά. 
Μάλιστα σχετική διάταξη περιλαμβάνεται και στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας η οποία δίνει τη δυνατότητα να γίνονται αγορές και από άλλες χώρες. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: