Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ. Ε.Ι.Ν.Ρ & Κ.Υ.




Όσοι εργάστηκαν τα χρόνια πριν την θέσπιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας θυμούνται καλά την απελπισία του μέσου Έλληνα πολίτη, όταν χρειαζόταν ιατρική βοήθεια ή νοσοκομειακή περίθαλψη. Μπορεί το Ε.Σ.Υ. να βάλτωσε, μπορεί κάποιοι να το εκμεταλλεύτηκαν προς ίδιον όφελος, άλλωστε ολόκληρη η σύγχρονη Ελληνική κοινωνία βούλιαξε στην παρακμή όμως προσέφερε και προσφέρει έργο και απετέλεσε και αποτελεί στήριγμα για κάθε άνθρωπο που το είχε και έχει ανάγκη.
Όταν τα λόγια εξαντλούνται και λέγονται είναι χωρίς νόημα, όταν η πραγματικότητα απέχει από τις υποσχέσεις και την αλήθεια, όταν η κοροϊδία περισσεύει και η όποια εξουσία καβαλά το καλάμι, χωρίς να υπολογίζει καν την ανθρώπινη υπόσταση δηλαδή την ίδια τη ζωή, τότε ο κίνδυνος δεν είναι πια απειλή αλλά υπάρχει και γίνεται δυνάστης της καθημερινότητάς μας.
Τότε είναι που πρέπει, όλοι μας, μακριά από χιλιοειπωμένα και κενά περιεχομένου λόγια, να ανακτήσουμε σκέψη και λόγο αληθινό, μη κατευθυνόμενο από ύπουλους κατασκευαστές συνειδήσεων και να δώσουμε ουσία και νόημα στο κοινωνικό κράτος. Η υγεία και η παιδεία είναι δικαιώματα αδιαπραγμάτευτα του λαού μας όπως ακοστολόγητη είναι η ζωή. Η ηθική και η ισονομία πρέπει να επαναπροσδιοριστούν. Η πρώτη αποτελεί αποτέλεσμα της παιδείας και η δεύτερη ορίζεται σαφώς από το Σύνταγμά μας.
Ο σύγχρονος Έλληνας πρέπει να επανεκπαιδευτεί στο να αναγνωρίζει την ανηθικότητα να διεκδικεί την ισονομία και όταν αυτά αναιρούνται να τα διεκδικεί συνεχώς.
Όσο κι αν χάσαμε το δρόμο, η ιστορία μας έχει δείξει πως όταν εμείς οι Έλληνες συνειδητοποιήσαμε τον κίνδυνο, δεν διστάσαμε να τον αντιμετωπίσουμε, αποτελεσματικά, και να τον υπερβούμε. Για άλλη μία φορά το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου μας καλείται να αποφασίσει μετά από δύο μήνες αποχής από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία την συνέχισή της ή την επαναλειτουργία τους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το νοσοκομείο σχοινοβατεί όσον αφορά τα υλικά και το ανθρώπινο δυναμικό εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η απόφαση δεν είναι εύκολη. Από την μία ο μεγάλος όγκος των συσσωρευμένων περιστατικών από την άλλη η οριακή επάρκεια του συστήματος και ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσής του θέτοντας ακόμα και την αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού υπό αμφισβήτηση.
Με βάση τα προαναφερθέντα θέλοντας επιτακτικά να λειτουργήσουμε ως ιατροί και να υπερβούμε τις δυσκολίες μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής, θα αναστείλουμε την επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα 21/05 , μετά και την αποπληρωμή των κουρεμένων δεδουλευμένων εφημεριών Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2012 , θέτοντας ασφαλώς προ των ευθυνών όλους εκείνους που μας οδήγησαν στην τρικυμία με βάρκα το καταστροφικό για την υγεία μνημόνιο. Η πρόσφατη εκλογική διαδικασία καταδίκασε αυτή την πολιτική και απαιτεί κράτος πρόνοιας και ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Θέλουμε νοσοκομείο και θέλουμε δημόσια υγεία με ασφάλεια. Έχουμε δικαίωμα στην ασφάλεια, στην ποιότητα, στην αξιοπρέπεια, στη ζωή.
Το νοσοκομείο είναι δική μας υπόθεση και θα συνεχίσει να λειτουργεί, σε πείσμα των διακηρύξεων για κλείσιμο νοσοκομείων. Ας διεκδικήσουμε όλοι μαζί πλήρη και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου και των ΚΥ και χρηματοδότηση πού να επιτρέπει την συνέχιση της ύπαρξης του.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο Α/ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Β.Κινούς                                                                                Μ.Γεωργανάς








1 σχόλιο:

Βασίλης Καρυδάκης είπε...

Σέβομαι την απόφαση της πλειοψηφίας, αλλά σήμερα πραγματικά υποτιμήσαμε την εργασία μας, τις ευθύνες μας, τα ξενύχτια μας και βάλαμε ταφόπλακα στις διεκδικήσεις μας. Για να κάνουν τη δουλίτσα τους μερικοί που δεν έχουν σχέση με εφημερίες και επείγοντα, για λίγα ψίχουλα κάναμε πίσω και δηλώσαμε "μας αρέσει θέλουμε κι άλλο". Την επόμενη φορά θα το κάνουμε για λιγότερα λεφτά. Συγχαρητήρια στους ειδικευόμενους για τη στάση τους. Βασίλης Καρυδάκης