Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Σε πανιατρική απεργία και οι ιδιώτες γιατροί κατά μνημονίου- μέτρων!!


Σε πανιατρική κινητοποιήση καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας όλα τα μέλη του αύριο και μεθαύριο 19 και 20 Δεκεμβρίου καθώς και σε αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα, στο πλαίσια της 24-ωρης Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
Στο μεταξύ συνεχίζουν την επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένοι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί που ξεκίνησαν από τις 17/12/2012 γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει οι ασθενείς να πληρώνουν με μετρητά την επίσκεψη.
 
Τα βασικά αιτήματα του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) είναι η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των λειτουργών και των παρόχων υγείας, η διεκδίκηση και η οριστική επίλυση στην κατοχύρωση των οφειλών πριν αυτές παραγραφούν και αφετέρου η οριστικοποίηση ενός πλαισίου του συστήματος υγείας που "δε θα αφήνει τους ασθενείς να πεθαίνουν αβοήθητοι στο δρόμο και θα εξασφαλίζει μια ισότιμη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που θα διατηρεί ασφαλισμένους και ανασφάλιστους στη ζωή".
Στο μεταξύ τα μέλη της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις καθώς και πάλι δεν έχουν εισπράξει τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ. Όπως επισημαίνει η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ: «Παρά το γεγονός ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής, ο ΕΟΠΥΥ απέτυχε να τιμήσει τις στοιχειώδεις οικονομικές του υποχρεώσεις τόσο στους κλινικούς ιατρούς όσο και στα συμβεβλημένα εργαστήρια. 
 
Στηρίξαμε και στηρίζουμε την Ελληνική Κοινωνία με πάνω από 1 δις ευρώ άτοκη χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια. Μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκ. ευρώ καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις – παρακλινικές – εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2012. Επίσης χρωστά στο ιατρικό σώμα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012 καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010.Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ».
 
Η Ένωση καλεί όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς μέλη της να μη δέχονται με πίστωση τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως ότου καταβληθούν τα χρωστούμενα. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: