Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
2η Υ.ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
«ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
Γ.Ν. – Κ.Υ. ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» -
Γ.Ν. – Κ.Υ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ»
ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΡΟΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ρόδος 24/8/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 




ΠΡΟΣ:
Τη Διοίκηση
του Γ.Ν. Ρόδου
Ενταύθα

Ταχ. Δ/νση : 85100 ΡΟΔΟΣ
Τ.Θ. 138 – ΡΟΔΟΣ
Τηλέφωνο : 2241 3 60128



Το Επιστημονικό Συμβούλιο  και ο Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας  λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα της αναφοράς του Δ/ντη  της Κ/κης  Κλινικής αρθμ. 18933/17.8.15   όπως  και τις κατά το παρελθόν αναφορές του για το ίδιο θέμα εισηγείται στο ΔΣ όπως                                                                                                                                                         

Η σοβαρή έλλειψη Ιατρικού -Νοσηλευτικού προσωπικού και τεχνικών-τεχνολόγων επιβάλει ως προσωρινή λύση μέχρι του διορισμού νέου προσωπικού την άμεση συγχώνευση-συνένωση των Δύο Παθολογικών και Χειρουργικών Κλινικών σε μία καθώς και εκείνη του ακτινολογικού με το τμήμα απεικονιστικής τομογραφίας  αφού το προσωπικό τεχνικών δεν επαρκεί για τα δύο τμήματα και κάνουν τις υπηρεσίες τους (απογευματινές και βραδινές) από το σπίτι, επιτυγχάνοντας με την συνένωση αυτών ολοήμερη υπηρεσία στο εν λόγω τμήμα με το υπάρχων προσωπικό.                                                   Όσο αφορά τις Παθολογικές κ Χειρουργικές Κλινικές, επιτυγχάνουμε να έχουμε δύο στιβαρές Κλινικές με ημερήσιο πρόγραμμα εφημέρευσης να καλύπτεται κάθε ημέρα με ένα τουλάχιστον εφημερεύοντα και κάποιες ημέρες με 2ον ιατρό σε ετοιμότητα και ένα ΤΕΠ που εν πολλοίς θα καλύπτεται με ειδικευμένο ιατρό γενικής ιατρικής αφού θα εφημερεύουν νομίμως οι ιατροί που βρίσκονται στις Παθολογικές κλινικές στο ΤΕΠ.

Σήμερα τι έχουμε; πέντε τμήματα που στο καθένα υπάρχουν δύο ή τρείς ειδικευμένοι ιατροί άρα λειτουργούν πλημμελώς με απροσδιόριστο πρόγραμμα εφημέρευσης, μη γνωρίζοντας ποιός είναι μέσα και ποιός είναι έξω και οσάκις καθίσταται ασθενής σε οξεία κατάσταση, διασωληνώνεται και μετακινείται στην μονάδα εμφραγμάτων, (αφού η ΜΕΘ δεν έχει ποτέ ελεύθερο κρεβάτι).
Με εντολή του συντονιστή εφημερίας αφού κάποιος από αυτούς, είναι καθημερινώς συντονιστής.
 Έτσι προσπαθούμε να αποδομήσουμε με κάθε τρόπο και άλλες κλινικές εκτός από τις ήδη υπάρχουσες.
 Το ΤΕΠ, λειτουργεί με ειδικευόμενους διαφόρων ειδικοτήτων μέχρι να χαθούν και οι τελευταίοι ειδικευόμενοι (βλ. επισυναπτόμενο έγγραφο ειδικευόμενου καρδιολογίας, που είναι ο 3ος κατά σειράν ειδικευόμενος που παραιτείται) αρα δεν έχουμε από τα πέντε κανένα τμήμα στην ουσία.
Συνεπώς εμείς τι πρέπει να κάνουμε ; να βλέπουμε σταδιακά την αποδόμηση των τμημάτων χωρίς να κάνουμε κάτι; Μόνη λύση, για να διατηρήσουμε την ζωτικότητα και σωστή λειτουργία κάποιων τμημάτων, είναι η συνένωση αυτών όπως έχει συσταθεί και στον οργανισμό του Νοσοκομείου.

Εσωτερική διανομή:
-ΕΣ/ΔΙΥ
-Διευθύνουσα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας
-Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΜΟΣΧΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
Ο Δ/ΝΤΗΣ ΙΑΤΡ.ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ



ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

1 σχόλιο:

Γιώργος Τριάντος είπε...

Πολύ όψιμο το ενδιαφέρον και η επιμονή για συγχωνεύσεις Κλινικών. Γιατί άραγε; Τόσο καιρό που μας βγήκαν τα μάτια και οι ψυχές στα Επείγοντα, που ήταν η ευαισθησία; Και όσο για το προσωρινό του θέματος, όλοι γνωρίζουμε το προσωρινό στην Ελλάδα. Όπως προσωρινά έκλεισαν η Νευρολογική και Νεφρολογική Κλινική και δεν ξανάνοιξαν. Όπως προσωρινά αποδυναμώθηκαν από νοσηλευτικό προσωπικό κρίσιμα τμήματα. Και φυσικά εννοούν οι εισηγητές οτι μετά τις συνενώσεις θα εφημερεύουν στα Επείγοντα οι ειδικευμένοι των Παθολογικών και Χειρουργικών Κλινικών. Και με θαύμα θα μάθουν οι τεχνολόγοι του κλασσικού Ακτινονολογικού να χειρίζονται τον αξονικό και μαγνητικό τομογράφο. Να τα δώ και να κάνω το σταυρό μου 10 φορές. Και φυσικά με επίκληση του Προσχεδίου Οργανισμού του Νοσοκομείου, ενός οργανισμού ο οποίος δεν έχει ακόμη εγκριθεί και δεν έχει νομιμοποιηθεί με δημοσίευση του ΦΕΚ.
Και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί οτι από τους 148 γιατρους του Οργανισμού που επικαλούνται, υπηρετούν 84 και από τους άνω των 300 νοσηλευτών μετά βίας σήμερα υπάρχουν 100 ενεργοί.
Και δεν αναρωτιέται κανένας πόσες θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικου θα χαθούν από την μείωση των κλινών του νοσοκομείου με τη συγχώνευση, πόση προσπάθεια και χρόνος θα απαιτηθεί αργότερα για να επανέλθει το Νοσοκομείο στην κανονική οργανική του πραγματικότητα.

Και για να σας ΄λύσω και μια ακόμα απορία. Να είστε σίγουροι οτι καμιά παρόμοια ενέργεια δεν θα γινόταν αν παραμείνω Διευθυντής στο ΤΕΠ και δεν επιστρέψω στην Α' Χειρουργική Κλινική. Δεν είναι εγωιστικό αυτό ούτε εξωπραγματικό. Είναι η πραγματικότητα όπως τη νοιώθω, την αισθάνομαι και την αντιλαμβάνομαι στο μικρό μας "θηριοτροφείο". Όπου δυστυχώς το διαίρει και βασίλευε εξακολουθεί να υπάρχει απτόητο.