Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Αδυναμία εκπόνησης Προγράμματος εφημέρευσης Παθολογικών Κλινικών

   Συμφωνούμε και επικροτούμε .Χρειάζονται άμεσα αποσπάσεις γενικών ιατρών από τα ΚΥ.
Δυστυχώς δεν αποδέχονται τις θέσεις επικουρικών ιατρών για τρία έτη που προκηρύσσονται για το νοσοκομείο μας οι νέοι συνάδελφοι. Πρόσφατη μη αποδοχή είναι η προκήρυξη Πνευμονολόγου για τρία ετη στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας .

Συναδελφικά 

Κινούς Βασίλης 






                         ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΊΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ρόδος 24/12/2015
Προς το κ. Διοικητή Γ. Ν. Ρόδου
 

                    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ                                                         2η Δ.Υ.ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
                        «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»                                          


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
 
                            Α’ Παθολογική Κλινική
                     Δ/ντής : Dr. Σ. ΚΑΡΑΤΑΠΑΝΗΣ
                      Πρόεδρος Παθολογικού Τομέα

ΘΕΜΑ : Αδυναμία εκπόνησης Προγράμματος εφημέρευσης Παθολογικών Κλινικών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τον επόμενο μήνα αποχωρεί από το πρόγραμμα εφημέρευσης της Α’ Παθολογικής Κλινικής η κ. Καραγιώργη για προσωπικούς λόγους. Αυτό έχει ως συνέπεια η Α΄ Παθολογική Κλινική να μπορεί να καλύψει μόνον τις 17 εφημερίες του ιδίου μήνα. Ακόμη και με τη συνδρομή της Β’ Παθολογικής Κλινικής όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδύνατον να εκπονηθούν προγράμματα εφημέρευσης και για τις δύο Παθολογικές Κλινικές για τον μήνα Ιανουάριο. Πρέπει να επισημάνουμε ότι τον τελευταίο χρόνο η εκπόνηση προγράμματος εφημέρευσης στις Παθολογικές κλινικές γίνεται με ολοένα και μεγαλύτερη δυσχέρεια, και πάντα απομένουν κενές  εφημερίες που καλύπτονται από την αυτοθυσία και το φιλότιμο των γιατρών που υπηρετούν στις δύο κλινικές. Οι ψυχικές και σωματικές αντοχές όλων των γιατρών και των δύο Παθολογικών Κλινικών έχουν εξαντληθεί σημαντικά, αφού γνωρίζετε ότι εκτός από τις ανάγκες των ΤΕΠ νοσηλεύουμε όλα τα περιστατικά του Παθολογικού Τομέα διότι οι περισσότερες κλινικές έχουν σταματήσει να λειτουργούν (Νευρολογική, Πνευμονολογική, Νεφρολογική, Γαστρεντερολογική). Γνωρίζετε επίσης ότι και οι δύο Παθολογικές Κλινικές είναι σοβαρά υποστελεχωμένες με την παρουσία 3 ειδικών και 1 ειδικευομένου σε κάθε μία από αυτές. Όπως αντιλαμβάνεστε οι ανάγκες των δύο Παθολογικών Κλινικών που αποτελούν κλινικές που υφίστανται το μεγαλύτερο φορτίο σε νοσηλεία και εφημέρευση, έχουν αυξηθεί τόσο σημαντικά που η λειτουργία τους με το υπάρχον προσωπικό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.
Με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι αδύνατη η εκπόνηση προγράμματος εφημέρευσης για τον μηνά Ιανουάριο και από τις δύο Παθολογικές Κλινικές. Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε την κατανόηση σας, θα θέλαμε να επιληφθείτε άμεσα του προβλήματος που έχει προκύψει. Θέλουμε επίσης να λυθεί οριστικά το πρόβλημα και όχι να είμαστε επαίτες κάθε μήνα για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της εφημέρευσης. Η συνδρομή της 2ης ΥΠΕ στην επίλυση των προβλημάτων εφημέρευσης στην περιοχή μας είναι άκρως επιβεβλημένη, γιατί μόνο με την αποφασιστική παρέμβαση της μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα εφημέρευσης στο νοσοκομείο μας.
 Πιστεύουμε ότι η ασφαλής εφημέρευση στο νοσοκομείο αποτελεί τη κορυφαία προτεραιότητα όλων των δομών υγείας της περιοχής μας.

Μετά τιμής


Σ. Καραταπάνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  1. Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας
  2. Επιστημονική Επιτροπή Γ. Ν Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: