Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η άποψη του Π.Ι.Σ. Για το νέο ασφαλιστικό .


Η άποψη  του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είναι ότι το νέο ασφαλιστικό σχέδιο, έτσι όπως αυτό παρουσιάστηκε, προβλέπει αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 20% των καθαρών εισοδημάτων κάθε ελεύθερου επαγγελματία.
Εάν υπολογίσει κανείς αναφέρει ο ΠΙΣ ότι στα εισοδήματα του 2016 θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση από το 26% στο 29%, αύξηση της προκαταβολής του φόρου από το 55% στο 75%, παραμονή του τέλους επιτηδεύματος (600 ευρώ) και εισφορά αλληλεγγύης (2-4%), τότε δεν απομένει διαθέσιμο εισόδημα για κάθε ελεύθερο επαγγελματία. Με τέτοια αυξημένα βάρη, κάθε ένας που έχει ατομική δραστηριότητα – επιχείρηση δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς το Κράτος. Οι αυξημένες αυτές επιβαρύνσεις, όπως προαναφέρθηκαν, ανέρχονται σε περίπου 60% των καθαρών εισοδημάτων. Ως εκ τούτου, το κλείσιμο των ιατρείων, η υπαλληλοποίηση, η μαύρη εργασία και η μετανάστευση, είναι ορατά ζητήματα για τα οποία λέιε ο ΠΙΣ ότι θα πρέπει να μεριμνήσει η Πολιτεία.
Παράλληλα, ο ΠΙΣ θεωρεί ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων μετά το καταστροφικό PSI, όπως έγινε και με τις τράπεζες, είναι αναγκαία, προκειμένου να είναι βιώσιμο το σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: