Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

15.07.2016, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ    15 Ιουλίου 2016 


  ΘΕΜΑ: «Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τη Διοικήτρια και τους γιατρούς του νοσοκομείου της Ρόδου» 

Με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ρόδου, είχε συνάντηση ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος συναντήθηκε, παράλληλα, με τον Πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου της Ρόδου. 
Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κατέθεσε τις απόψεις της για τη λειτουργία του νοσοκομείου στον κ. Κόνσολα, θεωρώντας ως μείζον τη στελέχωση του νοσοκομείου με νοσηλευτικό προσωπικό. 
Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την οριακή κατάσταση λειτουργίας του Νοσοκομείου της Ρόδου αλλά και για το κλίμα έντασης που υπάρχει ανάμεσα στη διοίκηση του Νοσοκομείου και τους γιατρούς. 
Σε δήλωσή του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει: 
«Το νοσοκομείο της Ρόδου, λειτουργεί απρόσκοπτα και εδραιώνεται το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους, χάρη στην αυταπάρνηση και στις προσπάθειες που καταβάλουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές. 
Αυτό οφείλουμε να το αντιληφθούμε όλοι. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το Νοσοκομείο της Ρόδου είναι η τεχνητή ένταση και οι συγκρουσιακές λογικές. 
Μέσα από το διάλογο, την καλοπιστία και τη συνεννόηση μπορούν να βρεθούν λύσεις. 
Ενημερώθηκα από τη διοικήτρια και τους γιατρούς για τα πολλαπλά προβλήματα υποστελέχωσης στις κλινικές και στα τμήματα του νοσοκομείου. 
Ιεραρχήσαμε τα δύο βασικά ζητούμενα, σε αυτό το χρονικό σημείο. 
Θεωρώ ότι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας είναι η στελέχωση με γιατρούς του τμήματος επειγόντων περιστατικών, αλλά και η στελέχωση με νοσηλευτικό προσωπικό και αναισθησιολόγους για να λειτουργούν απρόσκοπτα τα χειρουργεία. 
Ανέλαβα τη δέσμευση να αναδείξω αυτά τα ζητήματα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο . 
Παράλληλα, πρέπει επιτέλους να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για ένα νέο, σύγχρονο και επικαιροποιημένο οργανόγραμμα στο Νοσοκομείο της Ρόδου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: