Τρίτη 5 Ιουνίου 2018


Ανακοίνωση – καταγγελία  του απερχόμενου ΔΣ της ΕΙΝΗ

·        Καταδικάζουμε την ανακοίνωση, που δημοσιεύεται στο ygeia. net και με την οποία γίνεται προσπάθεια να πεισθούν οι συνάδελφοι ότι η εκδικασθείσα τον Ιανουάριο του 2018 µισθολογική προσφυγή των ιατρών κλάδου ΕΣΥ του Γενικού Νοσοκοµείου Ιωαννίνων «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» έγινε ολικά δεκτή µε την 188/2018 απόφαση του Τριµελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.
·        Η απόφαση που πάρθηκε αφορά μόνο τους τρείς συναδέλφους που με έξοδα της ΕΙΝΗ προσέφυγαν ενδεικτικά εκ μέρους όλης της ένωσης και κατά συνέπεια δεν δικαιώνονται ολικά όλοι οι γιατροί της ΕΙΝΗ, αλλά μόνο οι τρείς προσφεύγοντες. Η  συγκεκριμένη απόφαση εναρμονίζεται με την 431/26-2-2018 απόφαση της Ολοµέλειας του ΣτΕ, που αποκαθιστά αναδροµικά το µισθολόγιο των προσφευγόντων ιατρών, ως προς τις τακτικές και πρόσθετες αποδοχές τους και κατά συνέπεια σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί ολική δικαίωση, αλλά προπάθεια  να δημιουργηθεί η ψευδεπίγραφη εντύπωση για δικαίωση όλων των γιατρών από τους συνδικαλιστές που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας και έχει φέρει τους νοσοκομειακούς γιατρούς στη σημερινή κατάσταση.
·        Αντιστρατεύεται την προσπάθεια της ΟΕΝΓΕ  που αφού απευθύνθηκε σε δικηγόρους, εκτίμησε τα πράγματα και κατέληξε ομόφωνα στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου στις 29.03.2018 να ασκηθεί τριτανακοπή κατά της επίμαχης απόφασης και να καλυφθεί το σύνολο των εξόδων από την Ομοσπονδία. Την Παρασκευή 27.04.2018 κατατέθηκαν στο ΣτΕ μέσω της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε τρία δικόγραφα τριτανακοπής. Το ένα, που αφορά τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Αθήνας - Πειραιά έχει 2.338 τριτανακόπτοντες. Το δεύτερο και το τρίτο, που αφορούν τα υπόλοιπα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας όλης της χώρας έχουν 2.321 και 2.387 αντίστοιχα τριτανακόπτοντες. Συνολικά 7.046 συνάδελφοι από όλη τη χώρα.
·        Είναι σημαντικό και ταυτόχρονα ελπιδοφόρο ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χιλιάδες συνάδελφοι μέσω των Ενώσεων, μελών της Ομοσπονδίας μας, αλλά και μεμονωμένα, δήλωσαν συμμετοχή στην άσκηση τριτανακοπής.

Συνάδελφοι ο αγώνας για την αποκατάσταση των μισθών μας δεν εξαντλείται στη δικαστική διεκδίκηση για την οποία ήδη κινούμαστε δικαστικά. Καμία αυταπάτη ότι αρκεί μία απόφαση δικαστηρίου που θα μας δικαιώνει  για να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια της κρίσης. Μόνο ο οργανωμένος, μαζικός, συλλογικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά μέχρι την τελική δικαίωση. Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Αφήνουμε τα λιβελογραφήματα σαν την παραπάνω ανακοίνωση στην κρίση κάθε συναδέλφου!

Το απερχόμενο ΔΣ της ΕΙΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: