Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009


Ο υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου στη Βουλή στις 9 Ιανουαρίου 2009:
"Έχουμε καταλήξει, λοιπόν, σ' αυτό το κείμενο που υπεγράφη από τον Υπουργό κ. Αβραμόπουλο και από το Προεδρείο της ΟΕΝΓΕ και μέσα στο μήνα αυτό θα έρθει να κυρωθεί για να γίνει νόμος του κράτους, έτσι, ώστε να μπούμε στην εφαρμογή αυτού του νέου συστήματος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Μέσα στον Ιανουάριο.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Μέσα στον Ιανουάριο μήνα".
¦ Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009:
"Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε και καταθέτει στη Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδος Σχέδιο Νόμου, που αφορά στη Συλλογική Σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με την ΟΕΝΓΕ"
¦ Σήμερα είναι 1η Φεβρουαρίου και παρά τις παραπάνω κατηγορηματικές δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Βουλής υπάρχει απουσία εισαγωγής της κλαδικής σύμβασης στην αρμόδια Επιτροπή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

2738/1999 ΦΕΚ180 "Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στη Δημόσια Διοίκηση" / Αρθρο 12



Άρθρο 12
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ειδικών
κατηγοριών υπαλλήλων

1. Δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου :

α. οι διπλωματικοί υπάλληλοι,

β. οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας και

γ. οι υπάλληλοι της Βουλής.

2.Με προεδρικά διατάγματα, που εκδίδονται μετά από πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του οικείου υπουργού, μετά από σύμφωνη γνώμη της αντιπροσωπευτικότερης οικείας συνδικαλιστικής οργάνωσης, μπορεί να επεκτείνεται η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος για τους υπαλλήλους των αναφερόμενων στην παράγραφο 1 του άρθρου αυτού κλάδων, πλην των υπαλλήλων της Βουλής