Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ψήφιση επί της αρχής......

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο

Με τις ψήφους μόνον των κυβερνητικών βουλευτών υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο Αβραμόπουλου. Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η κατ΄ άρθρο συζήτηση στη Βουλή.


Με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, υπερψηφίστηκε επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την απασχόληση των νοσοκομειακών ιατρών.

Ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσήλθε στη Βουλή, έχοντας εξασφαλίσει την συναίνεση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) στο προτεινόμενο νομοσχέδιο:

«Η ΟΕΝΓΕ, με απόφασή της, δηλώνει ότι καλύπτονται οι όροι της κλαδικής σύμβασης, με την προϋπόθεση ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τις βελτιώσεις που υπήρξαν με τον γόνιμο διάλογο. Τι θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση; Θα επιμείνει στην στείρα άρνηση;» αναρωτήθηκε.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Χρήστος Παπουτσής, επανέλαβε πως το κόμμα του τάσσεται υπέρ της αποδέσμευσης του μισθού από την εξέλιξη του ιατρού και υπέρ της εξέλιξης σε συνάρτηση με την εκπαίδευση και την επανεκπαίδευση.

Ο εισηγητής του κόμματος, Ηλίας Λαμπίρης, αμφισβήτησε την δυνατότητα υλοποίησης των προβλέψεων του νομοσχεδίου για προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, τονίζοντας πως ακόμα και για τις ήδη υλοποιηθείσες προσλήψεις, το υπουργείο αδυνατεί να δώσει στοιχεία για την διασπορά των προσληφθέντων.

Οι εκπρόσωποι της ελάσσονος αντιπολίτευσης, επέμειναν στην ανάγκη υλοποίησης της συλλογικής σύμβασης εργασίας, στην οποία είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση με την ΟΕΝΓΕ τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά μετέφερε στο νομοσχέδιο με απούσες συγκεκριμένες προβλέψεις.

Δήλωσαν πως καταψηφίζουν το νομοσχέδιο επί της αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: