Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

AΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΡ ΚΑΙ ΚΥ ΣΤΙΣ 09-04-2010

Οι επισχέσεις εργασίας σε όλα τα Νοσοκομεία και ΚΥ της χώρας με εκπληκτικά ποσοστά συμμετοχής, καθώς και στο δικό μας, είχαν ως αποτέλεσμα την επίσημη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας ότι θα καταβληθούν στο σύνολο τους, χωρίς καμία περικοπή, οι δεδουλευμένες εφημερίες του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.



Αυτό θα επιτευχθεί με επιπλέον χρηματοδότηση 11 εκατ. ευρώ, την οποία υπέγραψε το υπουργείο οικονομικών.Δεν διευκρινίστηκε το χρονοδιάγραμμα καταβολής αυτών των δεδουλευμένων. Δεν υπήρξε δέσμευση ότι θα ενισχυθούν οι ανεπαρκείς πιστώσεις για τις εφημερίες του 2010,ώστε να συνεχίσουν να καταρτίζονται ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης χωρίς απόπειρες περικοπών.


Ενώ γίνεται αναφορά συνεχώς σε <<εξορθολογισμό>>του προγράμματος εφημεριών, εν τούτοις δεν έχει προταθεί κανένα σχέδιο προτύπου και ασφαλούς εφημέρευσης.


Διατηρείται σε ισχύ η οδηγία για μηνιαία αποδέσμευση του δωδεκατημορίου του συνολικού κονδυλίου για εφημερίες, με αποτέλεσμα να είναι βέβαιη η εκ νέου εμπλοκή στις εφημερίες Μαρτίου και όλων των επόμενων μηνών.


Το φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στις 15-4-2010 στη Βουλή ανατρέπει την κλαδική συμφωνία και το άρθρο 3 του ν.3754/09 και κάνει δραματικές τις περικοπές των αποδοχών μας στο όνομα του προγράμματος σταθερότητας. Τουναντίον οι σπατάλες, οι υπερτιμολογήσεις, οι μίζες ,τα φακελάκια, η υπερσυνταγογράφιση φαρμάκων και η διαφθορά διαιωνίζονται χωρίς να λαμβάνεται κανένα απολύτως μέτρο από την κυβέρνηση.


Η Γενική Συνέλευση εκτιμά ότι:


Α) Πρέπει άμεσα να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των δεδουλευμένων


Β) Επιμένει αμετακίνητα στην κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης. Προτείνει ιδιαίτερα στο Επιστημονικό Συμβούλιο να απορρίψει κατηγορηματικά κάθε απόπειρα για περικοπές.


Και αποφασίζει ομόφωνα την συνέχιση της επίσχεσης εργασίας .


Νέα γενική συνέλευση 16-4-2010.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τόσες ασυναρτησίες μαζί ξανακούσατε? Μεταξύ των άλλων αβρόσι ποσί αντί αβρόχοις ο αμόρφωτος! Και τα ζώα έχουν ιεραρχία.... Πόσο καημό είχε ο κακομοίρης να γίνει "διευθυντής" ? Ο εισαγγελέας που κολλούσε? Μπρρρρρ τρομάξαμε!