Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΣΥΧΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ......

Οι εκτός λειτουργίας αξονικοί τομογράφοι λόγω συμπλήρωσης του χρόνου ζωής ή έλλειψης ανταλλακτικών είναι συχνό φαινόμενο στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να υποβάλλονται σε επώδυνες και επικίνδυνες για τη ζωή τους μεταφορές από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα του "Ιπποκράτειου", όπου τέθηκαν ταυτόχρονα εκτός λειτουργίας και οι δύο αξονικοί τομογράφοι.



Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας η κατά κεφαλήν αναλογία των αξονικών τομογράφων στην Ελλάδα υπερβαίνει το μέσο όρο των άλλων χωρών της Ε.Ε., γεγονός που οφείλεται κατά βάση στις επενδύσεις που γίνονται στον ιδιωτικό τομέα. Υπολογίζεται ότι μόνο το 34,6% των αξονικών ανήκει στα δημόσια νοσοκομεία.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο Νοσοκομείο μας,ο πεπαλαιωμένος πλέον αξονικός τομογράφος που διαθέτουμε, επιβάλλεται άμεσα να αντικατασταθεί από  ένα σύγχρονο μηχάνημα,που θα προσφέρει ποιότητα και θα αναβαθμίσει τον παρακλινικό έλεγχο για την καλύτερη διάγνωση χωρίς να θέτει σε κινδύνους τους γιατρούς και  πρωτίστως τους ασθενείς.ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ......ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: