Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.......

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αρμοδίως το πρωί της Πέμπτης δέκα παθολόγοι του νοσοκομείου Λευκάδας. Με την πρωτοφανή αυτή ενέργεια οι γιατροί του ΕΣΥ έστειλαν όπως αναφέρουν εμπράκτως το μήνυμά τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις δραματικές συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας που επικρατούν στο δημόσιο νοσοκομείο και που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Με επιστολή που ...
έστειλαν στην υπουργό Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου όπως και στην 6η Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια, οι γιατροί του Παθολογικού τμήματος του νοσοκομείου καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο στον αναπληρωτή διευθυντή του νοσοκομείου αλλά και στην ΔΥΠΕ διότι κωφεύουν, όπως καταγγέλλουν, στις επανειλημμένες οχλήσεις τους για τις ελλείψεις γιατρών και τις μειώσεις δαπανών στα κονδύλια για τις εφημερίες.
Αναφέρουν ενδεικτικά στην επιστολή παραίτησης ότι μεταξύ άλλων η διοίκηση προχώρησε σε μερική αναστολή της λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής με αποτέλεσμα να λειτουργούν πλέον μόνο τα εξωτερικά ιατρεία. Το αποκορύφωμα όμως της… ιδιόρρυθμης αυτής λειτουργίας του Παιδιατρικού Τμήματος είναι, σύμφωνα με τους γιατρούς, ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε από τους γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται να αναλάβουν εγγράφως οι ίδιοι την ευθύνη για τη νοσηλεία των παιδιών τους







Δεν υπάρχουν σχόλια: