Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ ΣΤΙΣ 16-4-2010

Διανύουμε μια περίοδο παρατεινόμενης οικονομικής, δημοσιονομικής και κοινωνικής κρίσης. Οι συνέπειες είναι δραματικές για τα εργασιακά δικαιώματα, το Κοινωνικό Κράτος, ακόμα και για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί έδωσαν την κρίσιμη αυτή περίοδο ένα συντονισμένο και δυναμικό συνδικαλιστικό αγώνα για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας περίθαλψης.
Με την καθολική συμμετοχή των νοσοκομείων και των ΚΥ όλης της χώρας στις επισχέσεις εργασίας, με την ανάδειξη των γενικότερων προβλημάτων του ΕΣΥ και την ευνοϊκή στάση της κοινής γνώμης απέναντι στο κεντρικό πολιτικό αίτημα μας «να μην πληρώσει την κρίση η δημόσια περίθαλψη», αναγκάστηκε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να δεσμευτούν ότι θα καταβληθούν στο σύνολο τους τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. Η έγκριση συμπληρωματικού κονδυλίου 11 εκατ. ευρώ, έστω και μόνο για το δίμηνο αυτό, συνιστά μια μικρή κυβερνητική υποχώρηση από την σκληρή γραμμή του «δωδεκατημορίου» και του «εξορθολογισμού» που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και η οποία οδηγούσε σε σοβαρές περικοπές εφημεριών που είχαν ήδη πραγματοποιηθεί.
Βεβαίως το συνολικό πρόβλημα της πληρωμής των εφημεριών δεν λύθηκε, αφού δεν έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον πιστώσεις για τους επόμενους μήνες.
Ακόμα και οι διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθούν στο ακέραιο όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2010 δεν επαληθεύτηκαν ακόμη. Το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή, ανατρέπει τη Κλαδική Σύμβαση Εργασίας και το άρθρο 3 του Ν.3754/09 και περικόπτει δραματικά, μέσω της κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών, τις συνολικές αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών που επιμένουν να ζουν με αξιοπρέπεια από το μισθό τους. Οι πιστώσεις για ασφαλή προγράμματα εφημεριών του 2010 παραμένουν ανεπαρκείς και ταυτόχρονα διατηρείται σε ισχύ η οδηγία για μηνιαία αποδέσμευση του δωδεκατημορίου.
Η γενικότερη κατάσταση του ΕΣΥ με τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, είναι απογοητευτική τόσο για τους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, όσο κυρίως για τους πολίτες που δεν έχουν άλλη επιλογή, λόγω της κρίσης, από τις δημόσιες υπηρεσίες περίθαλψης.
Κατόπιν τούτων, η Γενική Συνέλευση της Ε.Ι.Ν.ΡΟΔΟΥ και ΚΥ


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ :


1)Την συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απριλίου, που προκύρηξε η ΟΕΝΓΕ

2) Επιμένουμε αμετακίνητα στην κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων


εφημέρευσης.


3)Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας από όλα τα τακτικά καθήκοντα


Νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 30-4-2010





Δεν υπάρχουν σχόλια: