Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ .....ΣΤΟ Γ.Ν.ΡΟΔΟΥ????

Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Βυζάντιο !!!
Από το «Τυπικόν» του Αυτοκράτορα Ιωάννη Β΄ Κομνηνού (1118-1143) για το νοσοκομείο της Μονής Παντοκράτορος στην Κωνσταντινούπολη.
..….Εκτός από τους γιατρούς που υπηρετούν σε κάθε πτέρυγα, να υπάρχουν και δύο πριμικήριοι (διαχειριστικοί υπάλληλοι), ένας καθηγητής της ιατρικής, δύο λογιστές και για τα εξωτερικά ιατρεία άλλοι τέσσερις γιατροί – δύο χειρουργοί και δύο ειδικοί για εσωτερικές παθήσεις. Οι δύο χειρούργοι να εξυπηρετούν και τη γυναικεία πτέρυγα, αν παρουσιαστεί εκεί ανάγκη χειρουργικής επεμβάσεως. Οι τέσσερις γιατροί των εξωτερικών ιατρείων να έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις αρχινοσοκόμους και τέσσερις βοηθητικούς νοσοκόμους, από τους οποίους οι δύο πρέπει να εξυπηρετούν εναλλάξ ανά ένα μήνα και τις ανάγκες του μοναστηριού. Ολόκληρο το ιατρικό προσωπικό χωρίζεται σε δύο ομάδες: η μια ομάδα θα έχει υπηρεσία τον ένα μήνα, η άλλη ομάδα τον επόμενο. Το ίδιο θα ισχύει και για τους δύo πριμικήριους.
Τι να πούμε για το ? τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου το 2010……Στα 12 τελευταία χρόνια από το 1998 μέχρι το τέλος 2009:
-Άλλαξαν 6 υπουργοί 
-Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ 4 υπουργικές αποφάσεις τα έτη 1998 , 2001, 2003, 2007 για τη δημιουργία ΤΕΠ στα Νοσοκομεία που έχουν περισσότερα από 200 κρεβάτια ,όπως το δικό μας. 
-Άλλαξαν 4 Διοικητές στο ΠΕΣΥ-ΠΕΣΥΠ-ΔΥΠΕ-2η Δ.Υ.Πε (Πειραιώς & Αιγαίου) 
-Άλλαξαν 7 Διοικητές στο Νοσοκομείο.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 0. ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΠ











Δεν υπάρχουν σχόλια: