Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ...........

Αντί η κυβέρνηση να τσακώσει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων, άρπαξε από την τσέπη του συνταξιούχου 50 ευρώ.
Αντί να σταματήσει αμέσως τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος κι αντί να οργανώσει αμέσως (και να παρατάξει) τον δημόσιο πλούτο, συνέχισε να προσλαμβάνει συμβούλους, να επιχορηγεί αχαΐρευτους και να υπηρετεί κανονικά τους νταβατζήδες.
Ενας πίθος των Δαναΐδων αδηφάγος, τον οποίον καλούνται να γεμίσουν οι Ελληνες από το υστέρημά τους, ενώ ασύδοτοι οι έχοντες και κατέχοντες συνεχίζουν να αυξάνουν το πλεόνασμά τους.             
KAI ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΣΚΑΛΙ ΠΡΙΝ..................... ΤΟ ΔΝΤ                                                                
Όπου πάει το ΔΝΤ εξαπολύει κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Απελευθερώνει τις απολύσεις και εκτοξεύει την ανεργία στα ύψη. Εκποιεί ότι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία. Αποδομεί το κοινωνικό κράτος, περικόπτοντας όσο το δυνατό περισσότερες παροχές.
Καταστρέφει τα δημόσια συστήματα παιδείας και υγείας προσπαθώντας να ιδιωτικοποιήσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος τους.  Αυξάνει κατά 3 ή 5 ή και περισσότερες μονάδες τον ΦΠΑ.  Αυξάνει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των εισιτηρίων των λεωφορείων και πάει λέγοντας... Αυτή δηλαδή είναι η μοίρα που περιμένει πλέον τους Ελληνες?????
Μαζική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μεσαίων και των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, με στόχο την ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των πλουσιότερων.????  Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι δραματικές για τα εργασιακά δικαιώματα, το Κοινωνικό Κράτος, ακόμα και για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας.
Στα πλαίσια αυτά, η κυβερνητική πολιτική υγείας, ευθυγραμμισμένη απόλυτα με τις απαιτήσεις του Σύμφωνου Σταθερότητας της ΕΕ και του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αδυνατεί να δώσει λύσεις στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν το ΕΣΥ και τους νοσοκομειακούς γιατρούς.  Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το παρόν και το μέλλον της δημόσιας περίθαλψης που σήμερα διακυβεύεται από τα κυβερνητικά μέτρα και το σύμφωνο σταθερότητας.  Ως έκφραση αυτής της αγανάκτησης και της οργής μας από τη συνεχιζόμενη κοροϊδία εις βάρος μας δηλώνουμε την πρόθεσή μας να υποβάλλουμε οι ειδικευμένοι γιατροί ομαδικές παραιτήσεις από το ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: