Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Υπεγράφη η σύμβαση φαρμακοποιών – ΕΟΠΥΥ


Εν μέσω κυβερνητικής αλλαγής, υπογράφηκε την Πέμπτη η σύμβαση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με τη διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή από τον Σύλλογο, η υπογραφή της σύμβασης είναι πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο κατοχυρώνει τη συλλογική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.
Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, οι όροι διαπραγμάτευσης ήταν ιδιαίτερα επίπονοι, καθώς έπρεπε να υπερνικηθούν τα προσκόμματα της γραφειοκρατίας και η καχυποψία μεταξύ των φορέων.
Οι πρόεδροι των παρακάτω Φαρμακευτικών Συλλόγων συνυπογράφουν το σχετικό παράρτημα της Σύμβασης:
Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Αιγιαλείας, Αργολίδος, Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ηλείας, Εύβοιας, Ηρακλείου, Κιλκίς, Κορινθίας, Λάρισας, Λέσβου και Χαλκιδικής.
Ανακοίνωση
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμος Βουδούρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης με τον ΠΦΣ, ενώ επισήμανε ότι η σύμβαση αυτή έχει ιστορική σημασία γιατί είναι η πρώτη και δείχνει τον σεβασμό του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς τους οποίους θεωρεί ότι είναι οι συνεργάτες της διπλανής πόρτας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επισήμανε επίσης ότι 'με τους φαρμακοποιούς έγινε το πρώτο βήμα, τώρα ακολουθούν οι γιατροί'. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: